Επικαιρότητα

Η απάντηση Κοντονή σε Αμυρά για το δικαίωμα στην ευθανασία

Ο βουλευτής σημείωνε επίσης ότι στην ελληνική έννομη τάξη δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ρυθμίσεις για τα δικαιώματα των ανιάτων πασχόντων αναφορικά με την ευθανασία.

Ανοικτό το ενδεχόμενο να θεσμοθετηθεί και στη χώρα μας το δικαίωμα στην ευθανασία για ασθενείς με βαρύτατες ασθένειες αφήνει ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Σχετική ερώτηση είχε καταθέσει ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς. Ζητούσε από τον υπουργό Δικαιοσύνης να ενημερώσει τη Βουλή αν θα υπάρξει νομοθεσία για την ευθανασία και την ιατρικά υποβοηθούμενη αυτοκτονία. Ζητούσε επίσης λεπτομέρειες για το που βρίσκεται ο σχετικός διάλογος μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας για το ζήτημα αλλά και αν υπάρχει ενδεχόμενο για τη δημιουργία κοινού θεσμικού πλαισίου μεταξύ της Ελλάδας και μελών της ΕΕ. Ο βουλευτής σημείωνε επίσης ότι στην ελληνική έννομη τάξη δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ρυθμίσεις για τα δικαιώματα των ανιάτων πασχόντων αναφορικά με την ευθανασία.

Απαντώντας ο υπουργός Δικαιοσύνης με έγγραφο του που διαβιβάστηκε στη Βουλή ενημερώνει ότι η η ερώτηση του κ. Αμυρά έχει αποσταλεί στον Πρόεδρο της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής που έχει συσταθεί στο υπουργείο και επεξεργάζεται το νέο Ποινικό Κώδικα.

«Το εν λόγω σχέδιο Ποινικού Κώδικα παραδόθηκε στο γραφείο του υπουργού Δικαιοσύνης και επισημαίνεται ότι θα τύχει σχετικής μελέτης και επεξεργασίας από την πολιτική ηγεσία» και καταλήγει ότι «ο ερωτών βουλευτής θα έχει τη δυνατότητα να συμετέχει στην επικείμενη διαβούλευση».

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x