Κώστας Μιαούλης

Η απενεργοποίηση Ντούσκο και η Τούμπα

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την αλλαγή ως προς το πρόσωπο που θα έχει τον κεντρικό ρόλο των αποφάσεων στην ΠΑΕ ΑΕΚ, αλλά και για το ματς της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ.

Μετά από όσα συνέβησαν και με τον Κετσπάγια, η ουσιαστική απενεργοποίηση του Ντούσαν Μπάγεβιτς, ήταν δεδομένη. Όπως είχα αναφέρει και στην εκπομπή της Δευτέρας, απαντώντας σε κάποιο μήνυμα ακροατή αυτό θα συνέβαινε και ο τρόπος με τον οποίο παρουσίασε ο Δημήτρης Μελισσανίδης, τον Μηνά Λυσάνδρου δεν αφήνει περιθώριο για παρερμηνείες. Ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ θα είναι το απόλυτο αφεντικό. Με αυτόν τον τρόπο θεωρώ πως σε ένα σημείο που η γκρίνια από παιχνίδι σε παιχνίδι άρχισε να γίνεται πιο έντονη για τον Μπάγεβιτς, έστω και από μερίδα της εξέδρας, ο Μελισσανίδης, κατανοεί πως η κατάσταση, δεν σηκώνει άλλο.

Αυτό βέβαια θα πρέπει να ξεκαθαρίσω, τουλάχιστον σύμφωνα με τα όσα γνωρίζω, πως δεν αποτελεί μία ικανοποίηση αιτήματος του κοινού. Θεωρώ πως μετά και την τελευταία περίπτωση για την οποία πήρε πάνω του την υπόθεση, όπως ήταν του Κετσπάγια, μετά το φιάσκο με τον Μοντανιέ, ο διοικητικός ηγέτης της «Ένωσης» κατανόησε πως με παλαιομοδίτικες ιδέες και αντιλήψεις δεν προχωράει το πράγμα. Η ΑΕΚ χρειάζεται ανθρώπους με σύγχρονες αντιλήψεις για το ποδόσφαιρο και γνώση πάνω στη διοίκηση μιας ανώνυμης εταιρείας. Η στήλη εύχεται στο νέο διευθύνοντα σύμβουλο καλή επιτυχία κι ασφαλώς θα κριθεί κι αυτός από το έργο του. Απλά νομίζω πως είναι απολύτως κατανοητό, πως ο ρόλος του εκτελεστικού διευθυντή, πλέον περιορίζεται.

Ελπίζω αυτή η αλλαγή να φέρει και γούρι. Την Κυριακή η «Ένωση» καλείται να δώσει ένα ματς που κατά την άποψη μου μπορεί να της αλλάξει την χρονιά. Οι δοκιμασίες στην Τούμπα κατά κανόνα πήγαιναν αρκετά την ΑΕΚ, ωστόσο τα τελευταία χρόνια αυτό φαίνεται να έχει αλλάξει. Το γεγονός πως με βάση τις εμφανίσεις των δύο αντιπάλων τον τελευταίο καιρό, η «Ένωση» δεν πηγαίνει σαν φαβορί, για να μην πω πως πάει σαν αουτσάιντερ, αφού γενικά τα προγνωστικά ακόμα και από κόσμο που ανήκει στις τάξεις της, δεν είναι υπέρ της, θεωρώ πως δεν είναι διόλου αρνητικό. Κι ο ΠΑΟΚ το ίδιο άγχος έχει κι ίσως ακόμα περισσότερο, μιας και με ισοπαλία ή ήττα πλέον θα μείνει ακόμα πιο μακριά από την κορυφή.

Η ΑΕΚ με αρκετά ανεβασμένο ηθικό, όχι τόσο εξαιτίας της νίκης επί της Κασσιόπης, μα γιατί η ψυχολογία είναι καλύτερη πλέον στις τάξεις των ποδοσφαιριστών, τουλάχιστον δεν θα πάει με βαρύ κλίμα σε αυτό το ματς. Επίσης κάτι που σίγουρα μπορεί να λειτουργήσει ως επιπλέον κίνητρο, είναι οι συγκρίσεις που απαξιώνουν τελείως το υλικό της «Ένωσης» με αυτό του ΠΑΟΚ. Θυμίζω πως η ομάδα μετά από αρκετές αγωνιστικές, θα έχει όλα της τα όπλα. Ο Δικέφαλος του Βορρά σίγουρα διαθέτει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Αλλά αν ήταν τόσο καλύτερες από εκείνες της ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ θα έπρεπε να είναι πρωτοπόρος. Ποδόσφαιρο καλό παίζει, φάσεις πολλές δημιουργεί, αλλά οι παίκτες του που κάνουν όλες αυτές τις φάσεις, δεν μπορούν να τη στείλουν μέσα. Απόδειξη είναι πως ακόμα και η προβληματική μέχρι τώρα σε παραγωγή ομάδα της «Ένωσης» έχει βάλει περισσότερα γκολ στο πρωτάθλημα.

Με αυτά που επισημαίνω, δεν θέλω να καταδείξω πως η ΑΕΚ είναι ανώτερη του ΠΑΟΚ απαραίτητα. Αυτή τη στιγμή οι Θεσσαλονικείς σαν ομάδα λειτουργούν πολύ καλύτερα. Αυτή η μεγάλη υποτίμηση όμως, σε συνδυασμό με το γεγονός πως περιμένω ο Μοράις να παρουσιάσει κάτι δικό του που θα είναι καινούριο και μη αναμενόμενο, αλλά κι αυτή σιγουριά της πλειοψηφίας του κόσμου πως η ΑΕΚ θα είναι χαμένη από χέρι στην Τούμπα, αποτελούν στοιχεία που ίσως οδηγήσουν σε ένα διαφορετικό ματς απ’ όσο περιμένουμε. Τουλάχιστον αυτό ελπίζω.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x