Ισπανία

Η αχίλλειος πτέρνα του Μέσι

Βρέθηκε κάτι για να σταματήσει τον Λιονέλ Μέσι. Κι αυτό είναι οι τραυματισμοί. Το www.sport-fm.gr ανοίγει τον (ιατρικό) φάκελο του Αργεντινού σταρ της Μπαρτσελόνα.

Ελάχιστοι αντίπαλοι κατάφεραν όχι να τον σταματήσουν, αλλά έστω και να τον περιορίσουν… Βρέθηκε όμως κάτι για να «φρενάρει» τον Λιονέλ Μέσι. Οι μυϊκοί τραυματισμοί είναι αυτοί που ταλαιπωρούν τον Αργεντινό σταρ της Μπαρτσελόνα.

Ήταν το 17ο λεπτό της αναμέτρησης με την Μπέτις στη Σεβίλλη, όταν ο «Λέο» σηκώθηκε από το χορτάρι με μορφασμούς από τον πόνο μετά από μία κόντρα με αντίπαλο. Αμέσως έγινε σαφές πως δεν ήταν καλά, καθώς το βλέμμα του… σκοτείνιασε. Τρία λεπτά μετά αντικαταστάθηκε από τον Αντρές Ινιέστα. Ουδέποτε είχε γίνει αλλαγή τόσο νωρίς. Η κατάρα των τραυματισμών συνεχιζόταν.

Πρόκειται για τον τρίτο τραυματισμό του Μέσι την τρέχουσα σεζόν και συνολικά ένατο (!) μέσα στο 2013. Ο χαρακτηρισμός «βιονικός» που του είχε αποδοθεί επειδή μέχρι τότε απουσίαζε σπανίως και αγωνιζόταν αδιαλείπτως, ακόμη και σε ασήμαντα παιχνίδια, μοιάζει πια πολύ μακρινός.

Το κακό άρχισε στις 2 Απριλίου και το πρώτο ματς των προημιτελικών του Champions League με την Παρί Σεν Ζερμέν στη Γαλλία. Η βιασύνη για να επιστρέψει στη δράση για τη ρεβάνς δεν βοήθησε καθόλου και το νέο πρόβλημα παρουσιάστηκε στις 12 Μαΐου και την αναμέτρηση με την Ατλέτικο Μαδρίτης για το πρωτάθλημα. Η καλοκαιρινή ξεκούραση δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ο Μέσι αποχώρησε τραυματίας στο ημίχρονο του πρώτου τελικού του Σούπερ Καπ με τους «ροχιμπλάνκος» στις 21 Αυγούστου, ενώ στις 28 Σεπτεμβρίου ακολούθησε νέο πρόβλημα αμέσως μετά το γκολ που είχε πετύχει απέναντι στην Αλμερία.

Συνολικά, από τον πρώτο τραυματισμό του στο Παρίσι, ο 26χρονος άσος δεν έχει καταφέρει να αγωνιστεί σε περισσότερα από έξι διαδοχικά ματς. Σημάδι… αν μη τι άλλο ανησυχητικό τόσο για την Μπαρτσελόνα, εν όψει της πολύ δύσκολης συνέχειας, όσο και για την εθνική Αργεντινής εν όψει Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x