Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Η δικτατορία της μειοψηφίας

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γράφει πως όταν στην πρώτη γραμμή είναι τα μετρά για την καταπολέμηση της βίας, οι θερμοκέφαλοι σκοτώνουν κάθε προσπάθεια.

Στο ποδόσφαιρο υπάρχει η νίκη, η ισοπαλία και η ήττα. Και σε αγώνες νοκ άουτ, η πρόκριση και ο αποκλεισμός. Επομένως, μία ομάδα θα έπαιρνε το «εισιτήριο» και η άλλη θα πήγαινε σπίτι της. Δεν υπήρχε εξ αδιαιρέτου ευτυχία στο χθεσινό ματς.

Αντε να τα βάλεις όλα αυτά, όμως, στο κεφάλι αυτής της δράκας που ακύρωσε χθες το βράδυ στο ΟΑΚΑ τα όποια κέρδη θα μπορούσε να κρατήσει μέσα στην ήττα της η ΑΕΚ, με κυριότερο το γεμάτο στάδιο.

Τόσο γεμάτο και «κιτρινόμαυρο» σ' εγχώρια διοργάνωση, που είχαμε να δούμε από το 0-0 της «Ενωσης» με τον Ολυμπιακό στο ενθουσιώδες προεδρικό ξεκίνημα του Ντέμη Νικολαΐδη.

Είναι κρίμα, ύστερα από τέτοια συσπείρωση του κόσμου του «Δικεφάλου», η ΑΕΚ να μετράει ζημίες. Τις ζημίες από τις ποινές που την περιμένουν για τη διακοπή στο 89ο λεπτό και που προκάλεσαν εκατό, το πολύ άτομα. Είναι κρίμα σε μια εποχή που στην πρώτη γραμμή είναι τα μέτρα για την καταπολέμηση της βίας, αυτοί οι θερμοκέφαλοι να σκοτώνουν κάθε προσπάθεια. Στο κάτω-κάτω της γραφής, προς τι η έκρηξη; Η ΑΕΚ από την πρώτη στιγμή, από την ημέρα της κλήρωσης, ήταν το αουτσάιντερ, άλλο αν με βάση την εικόνα της στο ματς του Νέου Φαλήρου ο πήχης παραπήγε ψηλά. Ούτε το γκολ του Φράνκο Χάρα δικαιολογεί... εξεγερσιακές καταστάσεις. Οταν χρειαζόμαστε είκοσι ριπλέι, χωρίς πάλι να μπορούμε να είμαστε κατηγορηματικοί, γιατί απαιτούμε από τον διαιτητή να διακρίνει αντικανονική κίνηση;

Για ν' αποδίδουμε, ωστόσο, και τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, ο υπερβάλλων πανηγυρισμός του Βίτορ Περέιρα δεν βοήθησε. Δεν λέει κάποιος ότι ο Πορτογάλος ήταν η πέτρα του σκανδάλου, όμως όταν αξιώνουμε αυτοσυγκράτηση απ' όλους, δεν εξαιρούνται από την υποχρέωση οι προπονητές.

Σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο, δεν μπορείς να είσαι αυστηρός με τον Τραϊανό Δέλλα, καθώς η ΑΕΚ είναι ομάδα υπό διαμόρφωση, τυπικά δεν έχει επανέλθει καν στη Super League. Οσον αφορά στον Ολυμπιακό, παραμένουν τα ερωτήματα για τη δουλειά που γίνεται ή δεν γίνεται από τον Βίτορ Περέιρα.

Πάντως, σ' ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι ο Ολυμπιακός κατόρθωσε στο τελευταίο χρονικό κομμάτι να έχει μια ευκαιρία για χάιλαϊτς (με τον Ντοσεβί) και να βάλει ένα γκολ που τον έστειλε στους «4», έστω και αν η ανοησία μερικών ΑΕΚτζήδων τον έβγαλε από την υποχρέωση να παίξει μερικά λεπτά ακόμη, με ό,τι θα διακινδύνευε σε αυτό το μικρό διάστημα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x