Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Η ΔΟΑ τιμά τους Έλληνες αθλητές του Ρίο στην Αρχαία Ολυμπία

Η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία θα τιμήσει το προσεχές Σαββατοκύριακο (15-16 Οκτωβρίου) όλα τα μέλη της Ολυμπιακής ομάδας στο Ρίο στις εγκαταστάσεις της Αρχαίας Ολυμπίας.

Στις εγκαταστάσεις της Αρχαίας Ολυμπίας έχει προσκαλέσει όλα μέλη της Ολυμπιακής ομάδας η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία το προσεχές Σαββατοκύριακο, προκειμένου να τα τιμήσει για τη συμμετοχή τους στους Αγώνες του Ρίο που διεξήχθησαν τον περασμένο Αύγουστο.

Στις εκδηλώσεις, πέραν των αθλητών που συμμετείχαν στους τριακοστούς πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες της ιστορίας, έχουν προσκληθεί και όλα τα μέλη της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Η έναρξη θα γίνει το Σάββατο με την ομιλία του Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και αρχηγού της αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες Ισίδωρου Κούβελου, η οποία θα έχει θέμα «Η σημασία των Ολυμπιακών Αξιών στην εκπαίδευση των νέων σήμερα και ο ρόλος των Ολυμπιονικών στη διαδικασία αυτή».

Θα ακολουθήσει η βράβευση των αθλητών για την άξια εκπροσώπηση της χώρας μας στους Αγώνες του Ρίο, καθώς και ομιλία του Καθηγητή Δημήτριου Γαργαλιάνου για τη «Διπλή Καριέρα». Το πρόγραμμα της ημέρας θα ολοκληρωθεί η κατάθεση στεφάνου στο μνημείο «Πιέρ Ντε Κουμπερτέν» και η επίσκεψη στο Ιστορικό Αρχείο «Αθήνα 2004».

Την Κυριακή το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Χώρο και στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας με το διήμερο να ολοκληρώνεται με στρογγυλό τραπέζι με θέμα: «Οι απαιτήσεις του σύγχρονου αθλητισμού υψηλού επιπέδου».

Επιμέλεια: Δημήτρης Λιαργκόβας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x