Γενικά

Η ΔΟΕ θα εξαντλήσει την αυστηρότητά της στους Ρώσους αθλητές!

Λίγες είναι πλέον οι ελπίδες των Ρώσων να συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς του Ρίο.Η ΔΟΕ ανακοίνωσε πως δεν θα διστάσει να επιβάλει τις σκληρότερες ποινές για να διαφυλάξει την ακεραιότητα των αγώνων.

Άμεση ήταν η αντίδραση της ΔΟΕ, μετά την δημοσιοποίηση της έρευνας που επιβεβαίωσε την ύπαρξη εκτεταμένου δικτύου ντόπινγκ, με πολιτικές επιρροές, στην Ρωσία.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και ο πρόεδρος, Τόμας Μπαχ, ανακοίνωσαν πως θα εξαντλήσουν την αυστηρότητά τους, αφού μελετήσουν διεξοδικά τα αποτελέσματα της έρευνας, γεγονός που αφήνει ελάχιστο περιθώριο συμμετοχής των Ρώσων αθλητών στους Ολυμπιακούς του Ρίο.

Μάλιστα, αύριο συγκλήθηκε τηλεδιάσκεψη, προκειμένου να ληφθούν οι πρώτες αποφάσεις.

Η ανακοίνωση:
«Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έλαβε σήμερα την «Ανεξάρτητη έρευνα» από τον Παγκόσμιο οργανισμό αντί-ντόπινγκ. Η ΔΟΕ θα μελετήσει προσεκτικά τους περίπλοκους και λεπτομερείς ισχυρισμούς, ιδίως σε ότι αφορά το ρωσικό υπουργείο αθλητισμό.

“Τα ευρήματα της έρευνας δείχνουν μια σοκαριστική και πρωτοφανή επίθεση στην ακεραιότητα του αθλητισμού και των Ολυμπιακών αγώνων. Ως εκ τούτο, η ΔΟΕ δεν θα διστάσει να λάβει τις σκληρότερες κυρώσεις που έχει στη διάθεσή της απέναντι σε οποιονδήποτε εμπλέκεται, είτε είναι μονάδα, είτε είναι οργανισμός” δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ.

Άμεσα, το Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΔΟΕ θα συγκαλέσει τηλεδιάσκεψη αύριο για να λάβει τις πρώτες αποφάσεις, που ενδέχεται να περιλαμβάνουν προσωρινά μέτρα και κυρώσεις, αναφορικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016
».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x