Κώστας Μιαούλης

Η δυσπιστία στα λεγόμενα Κοντονή, έφερε το «πράσινο» ξέσπασμα

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για το ξέσπασμα στο «πράσινο» στρατόπεδο, το κατά πόσο αυτό είναι δικαιολογημένο και για την κόντρα που μοιάζει να μην έχει τέλος.

Δεν περίμενα να δω το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Ξάνθη, για να διαπιστώσω πως οι «πράσινοι», όσο ρίχνουν...γροθιά στο μαχαίρι, τόσο περισσότερο...ματώνουν βαθμολογικά. Βέβαια για να είμαστε ακριβείς, η συντριπτική πλειοψηφία των διαιτητών, μόνο εύκολη, ακόμα κι όταν το δικαιούνται, δεν κάνουν τη ζωή του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ. Απλά στον Παναθηναϊκό η εχθρική αντιμετώπιση σε κάθε παιχνίδι, λαμβάνει τον χαρακτήρα της προσωπικής κόντρας, για μην πω της βεντέτας.

Ο Ζέκα έχει κάνει ένα μαρκάρισμα που είναι για κόκκινη κάρτα και δικαίως για μένα την παίρνει. Από εκεί και μετά, το ζήτημα είναι τι έχει προηγηθεί, ώστε οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, φτάνουν στο σημείο να χάνουν την ψυχραιμία τους. Όπως συνέβαινε και πολλά από τα προηγούμενα χρόνια, συστηματικά με την ΑΕΚ. Το σκληρό παιχνίδι των αντιπάλων που θέλουν να κρατήσουν το μηδέν με κάθε τρόπο, επιτρέπεται.

Όταν οι παίκτες των «πρασίνων» θα πάνε να παίξουν στο ίδιο πνεύμα, θα γίνουν πολύ πιο ευάλωτοι και οι διαιτητές θα τους δείξουν πανεύκολα για ποδοσφαιριστές μεγάλης ομάδας την άγουσα για τα αποδυτήρια. Ο Μάνταλος δεν έδειξε την δεύτερη κίτρινη στον Μπαξεβανίδη, αλλά και σε άλλα μαρκαρίσματα. Ο Ζέκα είναι αλήθεια πως ξέφυγε στην φάση κατά την ταπεινή μου άποψη και δικαίως αποβλήθηκε. Ο πειθαρχικός έλεγχος όμως με τον τρόπο που εφαρμόζεται εξυπηρετεί τις ομάδες που επισκέπτονται την Λεωφόρο, αλλά και το ΟΑΚΑ κατά δεύτερο λόγο για να πάρουν αποτέλεσμα.

Ο Παναθηναϊκός από μία άποψη, χάνει το δίκιο του, γιατί φωνάζει μετά από μία εμφάνιση που ήταν κακή και για την οποία φέρει ευθύνη ο προπονητής του. Ο Στραματσόνι εγκατέλειψε το 4-3-3, πιθανότατα λόγω και των απουσιών του και παρέταξε ένα σύστημα που εξυπηρετεί πολύ τον τρόπο με τον οποίο αμύνεται η Ξάνθη. Χωρίς να έχει μεγάλη δυνατότητα ν’ αναπτυχθεί από τα άκρα, ο Παναθηναϊκός παγιδεύτηκε εύκολα και δεν μπόρεσε να βγάλει καλές φάσεις στα καρέ της Ξάνθης.

Από την άλλη μεριά η σφοδρή επίθεση του αφεντικού του Παναθηναϊκού, έρχεται την επομένη των εξαγγελιών του Υφυπουργού, πως όσοι έχουν εκκρεμότητες με την Δικαιοσύνη, καλούνται να εγκαταλείψουν τον χώρο του ποδοσφαίρου. Όσοι διάβασαν ή άκουσαν και την απάντηση του προέδρου της ΕΠΟ, κατανοούν πόσο υπολογίζουν τον Υφυπουργό, αυτοί που κρατούν τις τύχες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πάνω σε αυτό το σκεπτικό, ο Γιάννης Αλαφούζος επικοινωνιακά, έχτισε την φραστική του αντεπίθεση.

Περισσότερο λοιπόν, ο Παναθηναϊκός, στην πραγματικότητα, δεν τα έχει τόσο πολύ με τον Μάνταλο, όσο με τα όσα ακούστηκαν χθες, από το στόμα του Υφυπουργού, χωρίς όμως ουσιαστικό αντίκρισμα. Το ματς είναι αλήθεια, πως ήταν αυτό που λέμε, τίποτε ιδιαίτερο από άποψη σφυριγμάτων, πέρα από μια τυπική, όχι φιλική για την έδρα, διαιτησία. Εκεί που δεν κολλάει το πράγμα, ως προς την ένταση των διαμαρτυριών, είναι πως ο Παναθηναϊκός στο ματς ήταν ιδιαίτερα κακός κι αυτό του κόστισε κυρίως το κακό αποτέλεσμα.

Για την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ που υποδέχτηκαν με αρκετή καλοπιστία, τις εξαγγελίες του Κοντονή, θα είχε ένα ενδιαφέρον, τουλάχιστον από την πλευρά της «Ένωσης» να ρίξουν μια ματιά στις αντιδράσεις στα φόρουμ των οπαδών. Οι περισσότεροι εξέλαβαν τις νουθεσίες του Κοντονή, με περιπαικτικό τρόπο. Όπως λέει ο λαός «να ‘χαμε να λέγαμε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x