Τάσος Νικολόπουλος

Η ειλικρίνεια του Μπουρούση και το μεγαλείο του Παύλου

Ο Γιάννης Μπουρούσης ανήκει πλέον στον Παναθηναϊκό και ήδη έβαλε το… πρώτο καλάθι με την δήλωση για την επιρροή του Παύλου Γιαννακόπουλου στην υλοποίηση της μεταγραφής. Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος.

Η μεταγραφή του Γιάννη Μπουρούση στον Παναθηναϊκό, αποτελεί την ΕΙΔΗΣΗ. Όχι μόνο λόγω του… παρελθόντος των δύο πλευρών, αλλά και γιατί ο «Εξάστερος» εντάσσει στο δυναμικό του τον παρ’ ολίγον MVP της περυσινής Euroleague (για πολλούς ήταν ο πολυτιμότερος) και τον σέντερ της κορυφαίας πεντάδας της διοργάνωσης της περυσινής σεζόν.

Του Τάσου Νικολόπουλου

Ο Παναθηναϊκός βάζει στη μηχανή του έναν διεθνή Έλληνα παίκτη, που προσδίδει ποιότητα στην γραμμή ψηλών της ομάδας, η οποία, με τη σειρά της, αποκτά άλλη δυναμική με τετράδα Μπουρούση, Σίνγκλετον, Γκιστ και Φώτση. Δεν έχει μεγάλη ουσία να αναλύσουμε το τι μπορεί να προσφέρει και τι όχι, αφού όπως είπε και ο ίδιος: «υγεία να έχουμε και όλα τα υπόλοιπα θα γίνουν». Κοινώς, θα τα πούμε στο παρκέ…

Από εκεί και πέρα, πρόκειται για μια προσθήκη που μαζί με αυτές που προηγήθηκαν, αλλά και αυτές που θα ακολουθήσουν, παραπέμπει σε… άλλες εποχές. Αυτές των «παχιών αγελάδων», που προηγήθηκαν της οικονομικής κρίσης τα τελευταία χρόνια. Και δείχνει την απίστευτη τρέλα, το πάθος και τον καλώς εννοούμενο εγωισμό του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για να επαναφέρει τον Παναθηναϊκό στην κορυφή της Ελλάδας και της Ευρώπης. Έχοντας μάθει από τα λάθη του παρελθόντος, είναι σίγουρο ότι μπορεί να τα καταφέρει.

Το τελευταίο φαίνεται και από τον τρόπο προσέγγισης και χειρισμού της υπόθεσης. Και κατά την ταπεινή μου άποψη, μέτρησαν ιδιαίτερα στο να έχει αίσια έκβαση. Ο Παναθηναϊκός εκδήλωσε όπως έπρεπε το ενδιαφέρον του, αλλά κυρίως έδωσε χώρο και χρόνο στον παίκτη για να σκεφτεί και να αποφασίσει. Έδειξε υπομονή, δεν του «προκάλεσε» πίεση και ρίχνοντας στο τραπέζι και το «βαρύ χαρτί» με το ονοματεπώνυμο «Παύλος Γιαννακόπουλος», έφερε σε πέρας την αποστολή.

Ειδικά στο τελευταίο θα ήθελα να σταθώ λίγο περισσότερο, όπως στάθηκε στις δηλώσεις του και ο Γιάννης Μπουρούσης. Ο Παύλος όλων των Παναθηναϊκών, μπορεί να μην ασχολείται πλέον ενεργά με την ομάδα, αλλά ακόμη και τώρα φαίνεται η επιρροή του πάνω σε αυτή. Και πραγματικά πιστεύω ότι τα λόγια που είπε, άγγιξαν τον 32χρονο σέντερ και τον βοήθησαν ακόμη περισσότερο στο να πει το «ΝΑΙ».

Η αυθεντικότητα, την οποία έχει πληρώσει πολλάκις, είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που «συντροφεύουν» όλα αυτά τα χρόνια τον Γιάννη Μπορούση. Και επειδή ποτέ μα ποτέ δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του, θεωρώ ότι ήταν απόλυτα ειλικρινής, λέγοντας ότι μετά την συνάντηση με τον Παύλο Γιαννακόπουλο, πείστηκε να φορέσει την «πράσινη» φανέλα. Και επειδή δεν πούλησε ποτέ οπαδιλίκι, είμαι βέβαιος ότι θα δώσει το 101% για να δικαιώσει γενικά τους ανθρώπους του «τριφυλλιού» και προσωπικά τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Όταν ο ιστορικός του μέλλοντος θα ασχοληθεί με το κεφάλαιο «Παύλος Γιαννακόπουλος», πιστεύω πως θα γράψει ότι αποτέλεσε έναν από τους κορυφαίους παράγοντες-ανθρώπους του ελληνικού αθλητισμού, που μαζί με τον αδερφό του Θανάση, έχτισαν την αυτοκρατορία του μπασκετικού Παναθηναϊκού, της κορυφαίας ομάδας την τελευταία εικοσαετία και της πιο πετυχημένης στον ελληνικό αθλητισμό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x