Επικαιρότητα

«Η Ελλάδα "στολίζεται" για να υποδεχθεί τα κινεζικά deals»

Financial Times: Η Κίνα επαναξιολογεί την Ελλάδα και τις υποδομές της

Με τον τίτλο «Η Ελλάδα στολίζεται για να υποδεχτεί τα μεγάλα κινεζικά deals», οι Financial Times σχολιάζουν πώς η Κίνα βλέπει την Ελλάδα ως βασική «πύλη» εισόδου στη Νότια Ευρώπη.

Με μια αναδρομή στο παρελθόν, πίσω στο 2004, όταν έφτασαν στην Αθήνα οι πρώτοι Κινέζοι έμποροι ανοίγοντας καταστήματα λιανικής, στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι «η κρίση και η μείωση της αγοραστικής δύναμης των Ελλήνων έστρεψε τους Κινέζους μικροεμπόρους σε άλλες αγορές της Ευρώπης».

Μια σημαντική ψήφος εμπιστοσύνης από την Κίνα ήρθε ξανά το 2009, με την μεγάλη επένδυση της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά, σημειώνουν οι FT. «Πλέον η Κίνα επαναξιολογεί την Ελλάδα και τις υποδομές της που θα πουληθούν ως μέρος του πακέτου διάσωσης με την τρόικα. Δια θαλάσσης ή από αέρος, η Ελλάδα ταιριάζει στις φιλοδοξίες της Κίνας για βαθύτερη επέκταση στην Ευρώπη», τονίζεται.

Εκτενής αναφορά γίνεται και στην αύξηση των Κινέζων τουριστών στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, το 2013 οι αφίξεις Κινέζων τουριστών διαμορφώθηκαν στους 28.000, ενώ το 2014 ο αριθμός αναμένεται τα αγγίξει τους 40.000.

πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x