Τάσος Νικολόπουλος

Η επιστροφή του Ρόμπεν και η εφηβεία του Ριμπερί

Ο Άριεν Ρόμπεν επέστρεψε μετά από 200(!) ημέρες από τον τελευταίο τραυματισμό, ο Φρανκ Ριμπερί μοιάζει να περνάει δεύτερη εφηβεία και ο Κάρλο Αντσελότι έχει κάθε λόγο να χαμογελά στη Μπάγερν Μονάχου.

Του Τάσου Νικολόπουλου

Η ποιότητά του ως ποδοσφαιριστής δεν αμφισβητείται από κανέναν! Βέβαια, το ίδιο ισχύει και για την ευαισθησία του στους τραυματισμούς! Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός ότι το προσωνύμιο του είναι «γυάλινος»! Γεγονός είναι επίσης ότι ο Άριεν Ρόμπεν επέστρεψε. 200 ημέρες μετά τον τελευταίο τραυματισμό του, ο Ολλανδός μεσοεπιθετικός πέρασε ως αλλαγή στην αναμέτρηση της Μπάγερν με την Χέρτα, αγωνιζόμενος στα τελευταία 25 λεπτά. Και χρειάστηκε επτά για να χριστεί σκόρερ. Με τρόπο… Ρόμπεν! Δέχθηκε τη μπάλα στην περιοχή, έκανε δύο προσποιήσεις και με δυνατό αριστερό σουτ την έστειλε στο δεξί παράθυρο!

Ο 32χρονος άσος είναι από τους πλέον αγαπητούς στις τάξεις των φιλάθλων των νταμπλούχων Γερμανίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι το χειροκρότημα των 75.000 φίλων της ομάδας την ώρα της αλλαγής(65’) ήταν πιο δυνατό από το γκολ που σημείωσε (72’) και ήταν κάτι που προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση ακόμη και στον ίδιο. Το θέμα για τον Άριεν Ρόμπεν είναι να παραμείνει υγιής. Η περυσινή σεζόν ήταν εφιαλτική, αφού μέτρησε μόλις 22 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και η απουσία του στο τελευταίο κομμάτι ήταν καθοριστική, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το Champions League. Αν καταφέρει να μείνει μακριά από τραυματισμούς θα αποτελέσει ένα υπερόπλο στα χέρια του Κάρλο Αντσελότι για τη μεσοεπιθετική γραμμή των Βαυαρών.

Και είναι λογικό να το εύχεται ο Ιταλός τεχνικός, βλέποντας και την… φούρια του Φρανκ Ριμπερί, που μοιάζει να περνάει δεύτερη εφηβεία. Ο Γάλλος έχει μπει τη φετινή σεζόν με το «πόδι στο γκάζι», έχοντας αφήσει πίσω και αυτός τα προβλήματα τραυματισμών. Ο 33χρονος άσος έχει αγωνιστεί και στα επτά επίσημα παιχνίδια μέχρι τώρα, έχοντας σκοράρει ήδη δύο φορές και έχοντας προλάβει να μοιράσει επτά ασίστ. Μπορεί ο Ριμπερί να βαδίζει αισίως στα 34 και ο Ρόμπεν στα 33, αλλά παρά την ηλικία και την… ταλαιπωρία τους από τους τραυματισμούς, μπορούν ακόμη να αλλάξουν τα δεδομένα. Και αυτό το ξέρουν όλοι.

Και κάτι τελευταίο σχετικά με τον Άριεν Ρόμπεν. Με το χθεσινό τέρμα, έφτασε τα 78 στη Bundesliga και έπιασε τον συμπατριώτη του, Ρόι Μακάι στην τρίτη θέση των ξένων σκόρερ της Μπάγερν Μονάχου. Στην κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκεται ο Βραζιλιάνος Τζιοβάνε Έλμπερ με 92 και στη δεύτερη θέση ο Περουβιανός Κλαούντιο Πιζάρο με 87. Αν είναι υγιής, μπορεί να τους ξεπεράσει, αλλά ακόμη κι αν δεν συμβεί, ήδη έχει πετύχει κάτι σπουδαίο, καθώς ο Ολλανδός είναι παίκτης γραμμής, ενώ οι άλλοι τρεις είναι κλασσικοί επιθετικοί περιοχής.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x