Κώστας Νικολακόπουλος

Η ΕΠΟ ξεδοντιάζεται…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr τι αντιλαμβάνεται από τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

• Τι καταλαβαίνω εγώ από τα τεκταινόμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Πολύ απλά ότι η ΕΠΟ ξεδοντιάζεται.

• Κατ΄αρχάς, πως θα κερδίσει η ΕΠΟ τη δικαστική διαμάχη με την κυβέρνηση; Εδώ κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας! Σιγά μην υπάρχει περίπτωση το Συμβούλιο της Επικρατείας να αποφασίσει μέσα σε λίγες ημέρες από την εκδίκαση της υπόθεσης. Γιατί το να υπάρξει απόφαση, όταν πια θα έχουμε βγει εκτός Ευρώπης και όταν χρονικά δεν θα μπορεί να γίνει το Κύπελλο, δεν θα έχει νόημα, ακόμη κι αν δικαιωθεί η ΕΠΟ. Κι έτσι θα γίνει, δεν θα υπάρχει νόημα δηλαδή, και μακάρι να βγω ψεύτης.

• Κι αυτό που εγώ βλέπω είναι ότι θα ξεδοντιαστεί πλήρως η ΕΠΟ. Μία ΕΠΟ, που ήδη σε επίπεδο αθλητικής δικαιοσύνης έχει απoλέσει αυτό που έχουν όλες οι άλλες ομοσπονδίες στην Ευρώπη! Διότι τα πειθαρχικά της όργανα αποτελούνται από τακτικούς δικαστές, ουσιαστικά δηλαδή ορίζονται από το κράτος (!), ενώ σε όλη την Ευρώπη-και σε επίπεδο ΟΥΕΦΑ και ΦΙΦΑ-αποτελούνται από δικαστές, συνήθως συνταξιούχους κι από δικηγόρους, που ορίζονται από τις ίδιες τις ομοσπονδίες.

• Η ΕΠΟ, όμως, σύντομα θα χάσει και τη διαιτησία! Δεν είδατε τι λέει το σχέδιο των 11 μικρομεσαίων ομάδων, που το ασπάζονται κι οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, όπως δήλωσε ευθέως ο Πανόπουλος; Η διαιτησία πάει στη Λίγκα. Οι ομάδες θα ορίζουν και τον αρχιδιαιτητή και τον αρχιπαρατηρητή. Οι ομάδες θα φτιάχνουν και τον πίνακα των διαιτητών. Άρα, ΕΠΟ και διαιτησία δεν θα έχουν ουσιαστικά καμία σχέση, παρά μόνο την τυπική. Θα είναι και καλά υπό την ΕΠΟ.

• Συνεπώς, η ΕΠΟ θα έχει, τι; Τις εθνικές ομάδες και το…Κύπελλο. Με αυτά θα μείνει. Οπότε δεν θα έχει και νόημα το ποιος θα πάρει τις εκλογές. Για μία ξεδοντιασμένη ΕΠΟ γιατί να δώσουν μάχη;…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x