Stoiximan Super League

Η επόμενη μέρα… άρχισε

Μετά το φινάλε σε μια απόλυτα πετυχημένη σεζόν, ο Παναθηναϊκός σχεδιάζει ήδη την επόμενη. Παραμονή Σίλντενφελντ-Αμπέντ και 3-4 μεταγραφές στο προσκήνιο. Σήμερα το δείπνο από Αλαφούζο.

Η σεζόν που χθες ολοκληρώθηκε ήταν απόλυτα πετυχημένη για τον Παναθηναϊκό, αφού λίγοι περίμεναν με τις συνθήκες που άρχιζε πριν από περίπου 11 μήνες πως η ομάδα θα έφτανε να κατακτά το Κύπελλο και να εξασφαλίζει παρουσία στα προκριματικά του Champions League.

Η επόμενη μέρα ήδη άρχισε και όλοι γνωρίζουν πως οι απαιτήσεις είναι αυξημένες, αφού τις επόμενη σεζόν ο πήχης θα ανέβει και θα υπάρχει και η παρουσία στην Ευρώπη. Στόχος της διοίκησης είναι να διατηρήσει στην ομάδα όλους τους παίκτες του κορμού, βασικά στελέχη του οποίου είναι οι δανεικοί Γκόρντον Σίλντενφελντ και Μεχντί Αμπέντ. Χθες έγινε συνάντηση του Νίκου Νταμπίζα με τον μάνατζερ του Κροάτη αμυντικού στη Θεσσαλονίκη παρουσία και του τελευταίου. Οι «πράσινοι» είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι, αν και για να μείνει ο «Σίφο» θα πρέπει να δεχτεί πρόταση για διετές συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές που δεν θα ξεπερνούν τις 300.000 ευρώ, τη στιγμή που φέτος η ΠΑΕ κάλυπτε 250.000 από τις 800.000 του συμβολαίου του με τη Ντιναμό Μόσχας. Εφόσον υπάρξει συμφωνία με τον παίκτη, ο ίδιος θα αναλάβει την αποδέσμευσή του από τη ρωσική ομάδα, επιδιώκοντας ίσως και μια μικρή αποζημίωση. Στο μεταξύ, οι επαφές με τη Νιούκαστλ για τον Αμπέντ είναι προχωρημένες και στόχος είναι είτε η ανανέωση του δανεισμού του είτε η απόκτησή του ως ελεύθερου με την αγγλική ομάδα να διατηρεί υψηλό ποσοστό μεταπώλησης.

Σε ό,τι αφορά στις μεταγραφές, αναμένονται 3-4 ουσιαστικές προσθήκες που θα ανεβάσουν την ποιότητα και το βάθος της ομάδας. Οι θέσεις που θέλουν να ενισχυθούν στο «τριφύλλι» είναι του στόπερ, του δεξιού μπακ και ακραίου χαφ, ενώ πάντα υπάρχει ανοικτό το ενδεχόμενο επιστροφής του Γιώργου Καραγκούνη. Όλα θα ξεκαθαρίσουν στη σύσκεψη που αναμένεται να έχουν τη Δευτέρα παρουσία του Γιάννη Αλαφούζου οι Αναστασίου, Νταμπίζας, Σαραβάκος και Σαμαράς.

Δείπνο και ραντεβού σε ενάμιση μήνα

Ο Γιάννης Αλαφούζος θα παραθέσει απόψε στον Αστέρα Βουλιαγμένης αποχαιρετιστήριο δείπνο στην ομάδα του Παναθηναϊκού. Από αύριο με εξαίρεση τους διεθνείς που έχουν υποχρεώσεις για το Μουντιάλ αρχίζουν οι διακοπές, ενώ η προετοιμασία έχει προγραμματιστεί να αρχίσει στις 28 Ιουνίου. Το βασικό της στάδιο θα γίνει 3-13 Ιουλίου στο Γκνιεβίνο της Πολωνίας, όπου θα γίνει κι ένα φιλικό με τη Λέγκια Γκντανσκ.

Υπενθυμίζεται πως η πρώτη αγωνιστική υποχρέωση της ομάδας είναι στις 29/30 Ιουλίου για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Η κλήρωση θα γίνει στις 18/7 και ο Παναθηναϊκός θα είναι σίγουρα στους αδυνάτους, με υποψηφίους αντιπάλους σίγουρα τις Ζενίτ, Λιλ και Μπεσίκτας, καθώς και πιθανότατα τις Σταντάρ Λιέγης και Ντνίπρο. Εφόσον περάσουν οι «πράσινοι», θα διεκδικήσουν το εισιτήριο του Champions League στις 19-20 και 26-27 Αυγούστου (η κλήρωση θα γίνει στις 8/8) κόντρα σε μία εκ των Άρσεναλ, Πόρτο, Ζενίτ, Λεβερκούζεν και Νάπολι. Αν οι «πράσινοι» αποκλειστούν στον τρίτο προκριματικό, θα είναι στους ισχυρούς στα play offs του Europa League. Αν αποκλειστούν στα play offs του Champions League, θα βρεθούν στους ομίλους του Europa League.

*Ο 19χρονος Αμερικανός επιθετικός Μπέντζι Λόπεζ δοκιμάζεται από την ομάδα Νέων του Παναθηναϊκού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x