Επικαιρότητα

Η «ερωτική απογοήτευση» του πιλότου και η «ακαταλληλότητά» του

Παγκόσμιο σοκ από τις συνεχείς αποκαλύψεις λεπτομερειών για τη ζωή του 28χρονου Γερμανού πιλότου Αντρέας Λούμπιτζ, που έριξε το μοιραίο Airbus A- 320 της “Germanwings” στις Άλπεις.

Ξεπερνούν κάθε φαντασία οι αποκαλύψεις για τον Γερμανό Αντρέας Λούμπιτζ, που έστειλε στον θάνατο 149 ανθρώπους της πτήσης της “Germanwings”. Γερμανικά και βρετανικά ΜΜΕ αναφέρουν την Παρασκευή ότι ο 28χρονος πιλότος είχε χωρίσει πρόσφατα από μακροχρόνια σχέση.

Η νέα θεωρία έρχεται μετά από πολύωρες έρευνες στο διαμέρισμα που λέγεται πως μοιραζόταν με τη φίλη του στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, καθώς και στο πατρικό του σπίτι στο Μοντεμπάουρ, όπου έμενε συχνά και ο Λούμπιτς μαζί με τους γονείς του.

Σοκάρει, επίσης, η πληροφορία που προβάλλεται από την “Bild” ότι το 2009 φέρεται να είχε διακόψει προσωρινά την εκπαίδευσή του στη “Lufthansa” λόγω ψυχολογικών προβλημάτων.

Ειδικότερα, η γερμανική εφημερίδα αναφέρει ότι ο συγκυβερνήτης του Airbus Α-320 της “Germanwings” , θυγατρικής της “Lufthansa”, είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική με βαριά κατάθλιψη και κρίσεις πανικού.

Επικαλούμενη, μάλιστα, έγγραφο της γερμανικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, η “Bild” αποκαλύπτει ότι ο Λούμπιτζ είχε κριθεί ακατάλληλος για πτήσεις, κάτι το οποίο γνώριζε η εταιρία “Germanwings”.

Να υπάρχουν πάντοτε δύο πρόσωπα στο πιλοτήριο σχεδιάζει στο άμεσο μέλλον ως κανόνα η Ομοσπονδία των Υπηρεσιών Πολιτικής Αεροπορίας της Γερμανίας. Το συγκεκριμένο πρωτόκολλο ασφαλείας ισχύει ήδη στις ΗΠΑ, όχι όμως και στην Ευρώπη.

Συγκλονισμένη από τις εξελίξεις στην υπόθεση του αεροπλάνου δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.

inner

inner

inner

Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x