sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Η Εύη… βγήκε απ' τον παράδεισο (pics)

Η Εύη Χρήστου πήρε τα… βουνά παρέα με το sport-fm.gr και μίλησε για όλες τις αντιθέσεις που κρύβει μια δασκάλα που περνάει τον χρόνο της στα παρκέ και έχει κάνει το βόλεϊ τρόπο ζωής. Απολαύστε την!

Απ’ τον Παναθηναϊκό «μετακόμισε» στον Πειραιά για χάρη του Πορφύρα, με τον οποίο θα αγωνιστεί στην Α2.

Απ’ το Παιδαγωγικό, όπου σπουδάζει, μεταφέρεται τα καλοκαίρια στην άμμο του beach volley που αγαπάει.

Και απ’ τις πισίνες, όπου έκανε τα πρώτα της αγωνιστικά βήματα, μετακόμισε οριστικά στα παρκέ του βόλεϊ.

Το sport-fm.gr πήρε… τα βουνά με την Εύη Χρήστου και αυτή άνοιξε την καρδιά της για όλες τις αντιθέσεις που την ακολουθούν στην καριέρα της.

inner

inner


Ασχολείται με το βόλεϊ σχεδόν σε όλη της την ζωή. Και όμως, δεν ήταν αυτή η πρώτη της «αγάπη». Η 28χρονη ακραία είχε… από τύχη την πρώτη της επαφή με το φιλέ, όμως έμελλε να γίνουν ένας διαχρονικός έρωτας.

«Έκανα κολύμβηση ως τα 12 μου και μετακόμισα με την οικογένειά μου στη Νίκαια και επέλεξα να πάω σε αθλητικό Γυμνάσιο. Λόγω του ότι δεν ήμουν εγγεγραμμένη σε κάποιο σύλλογο, δεν έγινα αποδεκτή στο τμήμα της κολύμβησης. Από τα υπόλοιπα σπορ το μόνο που μου άρεσε ήταν το βόλεϊ και έτσι ύστερα από κάποιες εξετάσεις μπήκα στο τμήμα του», θυμάται 16 χρόνια μετά την πρώτη φορά που δοκίμασε την τύχη της στα παρκέ.

inner

inner

Από κει και πέρα, το βόλεϊ έγινε τρόπος ζωής και δεν άργησαν οι πρώτες μεταγραφές. Αρχικά στον Άρη Νίκαιας, όπου ξεκίνησε την καριέρα της και μετά κατά σειρά σε Άρη Θεσσαλονίκης , Πανελλήνιο, ΖΑOΝ, Ίωνες και μια σεζόν στον Παναθηναϊκό, με τον οποίο τερμάτισε στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος.

inner

Δεν είναι όμως μόνο τα παρκέ που έχουν κλέψει την καρδιά της Εύης Χρήστου. Η όμορφη αθλήτρια περνάει αρκετό χρόνο στην άμμο παίζοντας μπιτς βόλεϊ, όμως η φετινή σεζόν δεν πήγε όπως την περίμενε. «Κάθε χρόνο αγωνίζομαι στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του μπιτς βόλεϊ (Masters). Δυστυχώς, όμως, φέτος δε συμμετείχα λόγω τραυματισμού. Πέρσι είχα συμμετοχή στην αντίστοιχη Εθνική ομάδα σε προολυμπιακό τουρνουά».

inner

Μοιράζοντας τον χρόνο της σε σπουδές και αθλητισμό, οι ελεύθερες ώρες που απομένουν δεν είναι πολλές. Παρ’όλα αυτά, όσες φορές υπάρχει ο χρόνος η Εύη Χρήστου δεν κάθεται σε ένα μέρος. «Βλέπω ταινίες, πηγαίνω βόλτες ή -ακόμα καλύτερα- ταξίδια. Τα τελευταία χρόνια προσπαθώ μια φορά το χρόνο να κάνω ένα ταξίδι στο εξωτερικό, σε μέρος που δεν έχω ξαναπάει», ενώ πέρα απ’ τις σπουδές της στο παιδαγωγικό, προσπαθεί να μοιράσει τις γνώσεις της στο βόλεϊ σε τμήματα για αρχάριους.

inner

Όλα αυτά, όμως, δεν έχουν σημασία στο παρκέ. Εκεί δίνεται μια μικρή μάχη σε κάθε αγώνα, που κάποιες φορές επεκτείνεται και στην κερκίδα. Τι είναι αυτό που ακούγεται συχνότερα από μια εξέδρα; Σίγουρα όχι λόγια θαυμασμού… «Συνήθως δεν φλερτάρουν, αλλά μιλούν χυδαία, βρίζουν ή κάνουν χειρονομίες», αναφέρει χαρακτηριστικά η 28χρονη αθλήτρια.

inner

Παρ’ όλα αυτά η σημασία του βόλεϊ στη ζωή της δεν αλλάζει. «Είναι τεράστιο μέρος της καθημερινότητάς μου. Είναι τρόπος ζωής».

*Τα μαγιό είναι μια προσφορά της Bodytalk.

Φωτογραφίες: Α.Α.
Επιμέλεια: Εύα Ζαχαριουδάκη

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x