Πόλο

Η Ευρώπη έχει νέα πρωταθλήτρια!

Έριξε τη Γιουγκ Ντουμπρόβνικ από τον θρόνο και... στρογγυλοκάθισε η Σόλνοκ, επικρατώντας 10-5 στον τελικό του Final-6 του Τσάμπιονς Λιγκ που διεξήχθη στην Ουγγαρία.

Η Σόλνοκ είναι η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης στην υδατοσφαίριση ανδρών, αφού στον τελικό του Final-6 του Τσάμπιονς Λιγκ που διεξήχθη στην Ουγγαρία επιβλήθηκε της απερχόμενης πρωταθλήτριας Γιουγκ Ντουμπρόβνικ με 10-5 και κατέκτησε τον πρώτο τίτλο αυτού του επιπέδου στην ιστορία της. Μεγάλοι πρωταγωνιστές της αναμέτρησης ήταν ο τερματοφύλακας Βίκτορ Νάγκι, οι Σέρβοι Πρλαΐνοβιτς και Άλεξιτς (από 3 γκολ), καθώς και ο Γκάμπορ Κις που είχε ένα γκολ και δύο κερδισμένα πέναλτι.

Με αυτό τον τρόπο η Ουγγαρία κατάκτησε τον πρώτο της τίτλο μετά το 2004 και την Χόνβεντ, ενώ ο Αντρίγια Πρλαΐνοβιτς έγινε ο πρώτος παίκτης που κατακτάει το τρόπαιο με τέσσερις διαφορετικές ομάδες.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να δίνουν προτεραιότητα στις άμυνές τους. Ο Πρλαΐνοβιτς κατάφερε να ανοίξει το σκορ για τους Ούγγρους, ενώ η ισοφάριση ήταν άμεση για τους Κροάτες με τέρμα του Μάρκοβιτς στον παίκτη παραπάνω. Ακόμη ένα γκολ του Γιόκοβιτς έδωσε το πρώτο προβάδισμα στην Γιουγκ (2-1) λίγο πριν τη λήξη του πρώτου οκταλέπτου.

Στη δεύτερη περιόδο η Γιουγκ μπήκε πιο δυνατά και έκανε το 3-1 με τον Λόντσαρ σε παίκτη παραπάνω, όμως κάπου εκεί οι Ούγγροι αντέδρασαν και με δύο συνεχόμενα γκολ του Άλεξιτς σε παραπάνω ισοφάρισαν σε 3-3. Ο Μάτσαν έβαλε τους Κροάτες και πάλι μπροστά με 4-3, όμως ένα σερί 3-0 των παικτών του Σάντορ Τσεχ και οι αποκρούσεις του Βίκτορ Νάγκι έφεραν τους διοργανωτές μπροστά με 6-4 στη λήξη του ημιχρόνου.

Οι Ούγγροι όμως δε σταμάτησαν εκεί, αφού κατάφεραν να φτάσουν σε προβάδισμα τριών γκολ με γκολ από εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Πρλαΐνοβιτς που κέρδισε ο Κις. Ο Μάρκοβιτς μείωσε σε 7-5 ύστερα από τρομερή ασίστ του Λόντσαρ, όμως το πεντάμετρο του Άλεξιτς ένα λεπτό πριν το φινάλε της τρίτης περιόδου, έβαλε γερά θεμέλια νίκης για τους Ούγγρους.

Στην τελευταία περίοδο οι Κροάτες δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν αφού τόσο οι βιαστικές επιλογές τους, όσο και η εξαιρετική απόδοση του Νάγκι δεντους άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης. Τα γκολ των Γκόσιτς και Κις έβαλαν το κερασάκι στην τούρτα για τους Ούγγρους, οι οποίοι έφτασαν στο θριαμβευτικό 10-5!

Οι Κροάτες που ξεκίνησαν με 3/4 στον παραπάνω ολοκλήρωσαν με 3/12, ενώ οι Ούγγροι είχαν 4/10 στον παραπάνω και 2/2 πέναλτι.

Γιουγκ Ντουμπρόβνικ – Σόλνοκ 5-10 (2-1, 2-5, 1-2, 0-2)
Γιουγκ Ντουμπρόβνικ (Βιέκοσλαβ Κόμπεστσακ): Μπίγιατς, Μάτσαν 1, Φάτοβιτς, Λόντσαρ 1, Γιόκοβιτς 1, Γκαρσία, Μάρκοβιτς 2, Παβλίσεβιτς, Βρλιτς, Περόνε, Μπένιτς, Ομπράντοβιτς, Πόπαντιτς
Σόλνοκ (Σάντορ Τσεχ): Νάγκι, Γκόσιτς 1, Κρουσιγιά, Βάμος 2, Γιάνσικ, Μέτσεϊ, Άλεξιτς 3, Γιάνγκερ, Πρλαΐνοβιτς 3, Βάργκα Ντεν., Κις 1, Φούλοπ, Κάρντος

Θοδωρής Νταλαγιώργος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x