Επικαιρότητα

«Η Γαλλία θα πάθει περισσότερα και χειρότερα»

Την στιγμή που τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι και στην Ιερουσαλήμ δεν έχουν καλά καλά κηδευτεί, το τμήμα της Αλ Κάιντα εξαπολύει νέες απειλές προς τη Γαλλία.

Σε ιστοσελίδες τζιχαντιστών δημοσιεύτηκε η προειδοποίηση -ουσιαστικά - του τμήματος της Αλ Κάιντα στο Μαγκρέμπ (περιοχή της Βόρεια Αφρικής που περιλαμβάνει το Μαρόκο, την Αλγερία και την Τυνησία ), σύμφωνα με ξένο ειδησεογραφικό site. Στην ανακοίνωση εξαπολύονται ευθείες απειλές προς την πλευρά της Γαλλίας:

«Η Γαλλία πληρώνει το κόστος της βίας της στις μουσουλμανικές χώρες και την παραβίαση της ιερότητας τους», δηλώνουν οι ισλαμιστές ενώ αναφορά γίνεται και στο σημερινό εξώφυλλο του Charlie Hebdo, που δείχνει τον Μωάμεθ να κρατά μια πινακίδα με τίτλο «je suis Charlie».

«Όσο οι Γάλλοι στρατιώτες καταλαμβάνουν χώρες όπως το Μάλι και η Κεντρική Αφρική και βομβαρδίζουν τους ανθρώπους μας στη Συρία και το Ιράκ, και εφόσον τα ΜΜΕ εξακολουθούν να υπονομεύουν τον Προφήτη μας τον Μωάμεθ, η Γαλλία θα υποστεί περισσότερα και χειρότερα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πωλίνα Ψαρομηλίγκου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x