Επικαιρότητα

Η γυναίκα που θα ανακοινώσει επίσημα το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος (pics)

Η επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος στη Βρετανία θα γίνει από την επικεφαλής της Εκλογικής Επιτροπής Τζένυ Γουότσον στο Δημαρχιακό Μέγαρο του Μάντσεστερ την Παρασκευή το μεσημέρι

Η επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος στην Βρετανία θα γίνει από την επικεφαλής της Εκλογικής Επιτροπής, Τζένυ Γουότσον, στο Δημαρχιακό Μέγαρο του Μάντσεστερ, την Παρασκευή το μεσημέρι.



Η κ. Γουότσον είναι η μόνη αντίστοιχη αξιωματούχος στην ιστορία της Μεγάλης Βρετανίας που έχει επιβλέψει από την ίδια θέση δυο εθνικής εμβέλειας δημοψηφίσματα, καθώς συμμετείχε και στο δημοψήφισμα για την Ουαλία το 2011.

Η 52χρονη επικεφαλής έχει μια μακρόχρονη παρουσία στο κίνημα για τα δικαιώματα των γυναικών και για πάνω από 20 χρόνια συμμετέχει ενεργά σε ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως στην Liberty, στο Charter88, στο Victim Support και στην Fawcett Society.




Τοποθετήθηκε στην θέση αυτή το 2009, με μισθό 100 χιλιάδες λίρες ετησίως (130.000 ευρώ) αφού πρώτα είχε προεδρεύσει σε ανεξάρτητες αρχές ελέγχου, όπως η Επιτροπή για τις Ίσες Ευκαιρίες, στην Επιτροπή για των Κώδικα Λειτουργίας των Τραπεζών και στην Επιτροπή για τη Διαχείριση Ραδιενεργών Αποβλήτων.

Σε συνέντευξη της στο BBC η κ. Γουότσον διευκρίνισε ότι δεν προβλέπεται επανακαταμέτρηση για συμβουλευτικού χαρακτήρα δημοψηφίσματα, παρά μόνο σε εθνικό επίπεδο, κάτι που όμως απαιτεί πολλές προϋποθέσεις για να αποφασιστεί.



Η κ. Γουότσον δήλωσε επίσης ότι το επίσημο αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί όταν όλα τα δεδομένα θα έχουν συγκεντρωθεί στο στρατηγείο της Επιτροπής, ενώ παραδέχθηκε επίσης ότι «όπως και κάθε άλλος, περιμένω με ενδιαφέρον την απόφαση των εκλογέων».

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x