Champions League

Η κατάρα των Παρισίων

Μεγάλη είναι η κακοδαιμονία που... κυνηγά τις ελληνικές ομάδες –Εθνική και μη- που έχουν αγωνιστεί στο «Παρκ Ντε Πρενς».

Μεγάλη είναι η κακοδαιμονία που... κυνηγά τις ελληνικές ομάδες –Εθνική και μη- που έχουν αγωνιστεί στο «Παρκ Ντε Πρενς».

Μοναδική που έχει ξεφύγει δίχως να χάσει από το παριζιάνικο κάστρο ήταν η ΑΕΚ το 1998 στα προημιτελικά του Κυπελλούχων, αποσπώντας 0-0 στο πρώτο αγώνα (αποκλείστηκε όμως με 0-3 στη ρεβάνς της Ν. Φιλαδέλφειας).

Όλοι οι άλλοι έφυγαν με κατεβασμένο κεφάλι. Πρώτη πήγε εκεί η Εθνική Ελλάδας. Ήταν για τα προκριματικά του Euro 1960 στις 1/10/1958.

Το αποτέλεσμα; Συντριβή με 7-1 για την Εθνική μας που είχε τερματοφύλακα τον Σάββα Θεοδωρίδη και τους Στεφανάκο, Λουκανίδη, Θεοφάνη να κάνουν το ντεμπούτο τους με το εθνόσημο. Μη σας κάνει εντύπωση η βαριά ήττα.

Η Εθνική έπαιξε δυο ακόμη φορές στο παριζιάνικο γήπεδο. Μια το 1973 και μια το 1980. Και τα δυο φιλικά. Και τα δυο έληξαν με ήττες. Η πρώτη με 3-1 (ντεμπούτο Κελεσίδη και Λάκη Νικολάου) και η δεύτερη με 5-1 (το γκολ ο Μαύρος κόντρα στη Γαλλία, που είχε αρχηγό και σκόρερ δυο τερμάτων τον Πλατινί).

Πρώτος ελληνικός σύλλογος που πήγε στο Παρίσι ήταν ο ΠΑΟΚ. Το 1992 έχασε 2-0 από την Παρί του Γουεά για το ΟΥΕΦΑ. Η ρεβάνς διακόπηκε με τον ΠΑΟΚ να τιμωρείται με ένα χρόνο αποκλεισμό.

Ακολούθησε η ΑΕΚ με τη «λευκή» ισοπαλία, ενώ το 2006 ο Παναθηναϊκός για το ΟΥΕΦΑ συνετρίβη με 4-0. Την ίδια χρονιά έχασε και η ΑΕΚ με 2-0. Σε τέσσερις επισκέψεις συλλόγων μας δεν έχει σκοράρει κανείς στο άντρο της ΠΣΖ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x