Θαλάσσια Σπορ

Η Κέρκυρα άνοιξε πανιά!

Το Corfu Classic Yacht Race 2014 διεξήχθη στην κοσμοπολίτικη Κέρκυρα, 12 με 14 Ιουνίου, θέτοντας πολύ ψηλά τον πήχη για τις διοργανώσεις που σίγουρα θα ακολουθήσουν!

Ο πρώτος Αγώνας Κλασσικών Σκαφών της Κέρκυρας διοργανώθηκε με απόλυτη επιτυχία και τις υψηλότερες των προδιαγραφών από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Κέρκυρας (Ι.Ο.Κ.) με τη στήριξη του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος (Ν.Ο.Ε.) και προσέλκυσε σημαντικά σκάφη από την Ελλάδα και το εξωτερικό αλλά και πλήθος θεατών.

Η Κέρκυρα αποτέλεσε ένα υπέροχο σκηνικό για το Corfu Classic Yacht Race αναδεικνύοντας τη ναυτική και πολιτιστική παράδοσή της, παράλληλα με τα στοιχεία που την κατατάσσουν ως έναν εκ των δημοφιλέστερων τουριστικών προορισμών. Τα πανέμορφα νερά του Ιουνίου υποδέχθηκαν ιστιοδρομίες σε διαδρομές με φόντο το Παλαιό Φρούριο και εκπληκτική θέα, την οποία απόλαυσαν συμμετέχοντες και θεατές.

Στο CCYR 2014 διαγωνίσθηκαν Κλασσικά Σκάφη καθώς και Λατίνια, μεταξύ των οποίων και ιστορικά σκάφη που ταξίδεψαν από το εξωτερικό όπως το Gipsy Moth III, το οποίο είναι ένα 16μετρο Ketch που έφτιαξε ο Sir Francis Chichester για να κάνει μόνος το Γύρο του Κόσμου, καθώς και το Infanta, ένα μαγευτικό σκάφος του 1947! Το Κερκυραϊκό ALEXANDRA σε σχεδιασμό των Sparkman και Stephen με skipper τον Πρόεδρο του Ι.Ο.Κ. Ιωάννη Μαρουλάκη συναγωνιζόμενο επάξια τα σκάφη του εξωτερικού κατέκτησε την 1η θέση στην κατηγορία Open.

Την 1η θέση στην κατηγορία Κλασσικών σκαφών κέρδισε το σκάφος INFANTA, με κυβερνήτη τον Tim Blackman. Το λατίνι ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ του Νικόλαου Μπεναξίδη από το Ν.Ο.Θ. πήρε το 1ο βραβείο στην αντίστοιχη κατηγορία. Μάλιστα, υπήρχε και βραβείο Καλύτερης εμφάνισης πληρώματος, το οποίο κέρδισε το πλήρωμα του ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ!

«Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Κέρκυρας στην προσπάθειά του για την αναβάθμιση του αθλήματος της ιστιοπλοΐας στην Κέρκυρα διοργάνωσε το 1ο Corfu Classic Yacht Race με την πολύτιμη υποστήριξη του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος πετυχαίνοντας να προβάλλει ευρέως το άθλημα της ιστιοπλοΐας και το έργο μας στο νησί της Κέρκυρας.», δήλωσε σχετικά ο Πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Κέρκυρας, κ. Ιωάννης Μαρουλάκης.

Ο Στρατής Ανδρεάδης, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, είπε: «Η ολοκλήρωση του 1ου Αγώνα Κλασσικών Σκαφών στην πανέμορφη Κέρκυρα σφράγισε την επιτυχία μιας διοργάνωσης υψηλού επιπέδου, και είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο το γεγονός πως συγκέντρωσε πολλές και σημαντικές συμμετοχές από το εξωτερικό. Στόχος του αγώνα ήταν και η λειτουργία του ως feeder race για τον αγώνα των Σπετσών. Η εμπειρία του πρώτου ομαδικού πλου στην Ελλάδα μετά από 20 χρόνια προσφέρει μοναδικό θέαμα!».

Το CHIVAS REGAL, Χρυσός Χορηγός του CCYR 2014, προσέφερε μοναδικές εμπειρίες στους συμμετέχοντες μέσα από μοναδικά cocktails που σχεδίασε ειδικά για την εκδήλωση. Ο Christophe Lemarie, CEO της Pernod Ricard Hellas, δήλωσε σχετικά: «Συμμετείχαμε με μεγάλη χαρά στην παρθενική και επιτυχημένη χρονιά του Corfu Classic Yacht Race. Όπως και στον αγώνα των Σπετσών, η διοργάνωση της Κέρκυρας ανέδειξε τις αξίες της αυθεντικότητας, του ομαδικού πνεύματος και της ευγενούς άμιλλας ανάμεσα στα πληρώματα, οι οποίες αποτελούν διαχρονικές πεποιθήσεις του Chivas Regal».

Θεατές και προσκεκλημένοι απόλαυσαν τους αγώνες από τη θάλασσα, πάνω σε ένα υπέροχο Κερκυραϊκό καΐκι του MarBella Corfu Hotel, Χορηγού Φιλοξενίας του CCYR 2014. Ο Βασίλης Δρακόπουλος, CEO του MarBella Corfu Hotel τόνισε: «Το κύρος και η επιτυχία της διοργάνωσης ταυτίζεται απόλυτα με τη δέσμευσή μας στην υψηλού επιπέδου φιλοξενία. Το εκπληκτικό Corfu Classic Yacht Race έδωσε τη δυνατότητα στους επισκέπτες να απολαύσουν την εξαιρετική ποιότητα των υπηρεσιών μας και μία αξέχαστη διαμονή στο MarBella Corfu Hotel».

Το Corfu Classic Yacht Race λειτουργεί ως “προπομπός” του Spetses Classic Yacht Race 2014. Έτσι η Μέλισσα, τα Νο1 Ελληνικά ζυμαρικά και υποστηρικτής της διοργάνωσης, εφοδίασε όλα τα πληρώματα με το ειδικό on board cooking kit για το cruise in company, τον ομαδικό πλου των σκαφών μέσα από νησάκια και γραφικά λιμάνια μέχρι τον τελικό τους προορισμό, τις Σπέτσες.

Υποστηρικτές του CCYR 2014 ήταν, η γνωστή Κερκυραϊκή εταιρία Salty Bag που σχεδίασε την τσάντα των κυβερνητών, ο παραδοσιακός χώρος Ambelonas που πρόβαλλε την ταινία “WIND” προσφέροντας παραδοσιακούς μεζέδες και εκλεκτά Κερκυραϊκά εδέσματα, η «Στέλιος Αθηνιωτάκης – κατάστημα Σπετσών» και τα παγωτά Δωδώνη που δρόσισαν τα πληρώματα με τις μοναδικές γεύσεις παρφέ κρέμα και σοκολάτα.

Χορηγός Επικοινωνίας ήταν ο NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και πληροφορίες για τον αγώνα στο: http://ccyr.gr/

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x