Τάσος Νικολόπουλος

Η κληρονομιά του Αλαφούζου…

Ο Τάσος Νικολόπουλος μέσω του www.sport-fm.gr απονέμει τα εύσημα στον Γιάννη Αλαφούζο για την αγορά του «Απήλιον», που αποτελεί το πρώτο(!) περιουσιακό στοιχείο του Παναθηναϊκού, μετά από 105 χρόνια.

Η αλήθεια είναι ότι μετά το πρώτο μπράβο στον Γιάννη Αλαφούζο για την κίνηση να βγει μπροστά στην πιο δύσκολη στιγμή της ιστορίας του Παναθηναϊκού, τις περισσότερες φορές τον είχαμε «ξεσκίσει». Ένα χρόνο τώρα, οι περισσότερες αναφορές στο όνομα του είναι για κριτική, άλλοτε καλοπροαίρετη και άλλοτε όχι, άλλες φορές δίκαια και άλλες άδικα, αλλά συνήθως λόγω των λανθασμένων κινήσεων που είχε κάνει κατά καιρούς.

Του Τάσου Νικολόπουλου

Πιστεύω, όμως, ότι για την κίνηση αγοράς του προπονητικού κέντρου «Απήλιον» από τον Κωνσταντίνο Τσακίρη, οφείλουμε να του πούμε όχι ένα, αλλά χίλια μπράβο. Στην είδηση της αποχώρησης από την Παιανία, είχα γράψει προ ημερών ότι είναι κρίμα για έναν τόσο τεράστιο σύλλογο, που είναι ο Παναθηναϊκός, να μένει άστεγος εν έτη 2013 (χωρίς γήπεδο και πλέον χωρίς προπονητικό κέντρο). Αλλά αυτή η κίνηση-ματ, στα δικά μου μάτια μοιάζει με μεταγραφή-βόμβα.

Για όσους δεν συνειδητοποίησαν τι έγινε, ο Παναθηναϊκός αλλάζει πραγματικά σελίδα γιατί αποκόπτεται εντελώς πλέον από την οικογένεια Βαρδινογιάννη. Ο «Καπετάνιος» μπορεί να έχτισε το αθλητικό κέντρο της Παιανίας για… χάρη του Παναθηναϊκού, αλλά αυτό δεν ανήκε στην ομάδα, αλλά στον ίδιο, δηλαδή σε φυσικό πρόσωπο. Πλέον, ο σύλλογος αποκτά το δικό του… κεραμίδι, που αποτελεί το πρώτο (!) του περιουσιακό στοιχείο, μετά από 105 χρόνια ιστορίας.

Σαφώς και το «Απήλιον» δεν είναι Παιανία, αλλά υπάρχουν όλες οι προδιαγραφές για να γίνει τέτοια στο εγγύς μέλλον. Ο Γιάννης Αλαφούζος, μπορεί να κατηγορείται ότι του αρέσει το… τσάμπα, αλλά φαίνεται ότι έχει τη διάθεση να επενδύσει και να αφήσει το δικό του στίγμα.

Δεν ξέρω ποια θα είναι η παραγοντική του εξέλιξη, αλλά με δεδομένο πλέον ότι το «Απήλιον» θα ανήκει στην ΠΑΕ και όχι στον ίδιο, όταν αποφασίσει να αποχωρήσει, θα έχει να λέει ότι αφήνει κληρονομιά ένα νέο υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο. Ειδικά για τη σημερινή εποχή, αποτελεί μια επένδυση, η αξία της οποίας θα φανεί στο μέλλον…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x