Γερμανία

Η κοιλάδα των πληγωμένων

Σάλκε και Ντόρτμουντ αναμετρώνται στο σούπερ ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ αναζητώντας παρηγοριά μετά τα αρνητικά τους αποτελέσματα. Δοκιμασίες εκτός για Μπάγερν και Λεβερκούζεν.

Το ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ δεσπόζει στο πρόγραμμα της έκτης αγωνιστικής της Bundesliga. Η Σάλκε φιλοξενεί τη Ντόρτμουντ, με τις δύο «γειτόνισσες» να προέρχονται από αρνητικά αποτελέσματα και να απογοητεύουν στο πρωτάθλημα.

Οι μεν «βασιλικοί μπλε» έχουν μόλις πέντε βαθμούς σε ισάριθμα ματς, αλλά πάντως προέρχονται από το 3-0 στη Βρέμη κόντρα στη Βέρντερ. Ο τιμωρημένος Ντράξλερ και οι τραυματίες Φαρφάν, Χέβεντες, Κολάσινατς, Φελίπε Σαντάνα, Γκίφερ και Γκορέτσκα θα απουσιάσουν. Ανάλογα προβλήματα έχει και η Ντόρτμουντ, που μετά το 2-2 με την ουραγό Στουτγκάρδη έχει μόλις δύο βαθμούς περισσότερους. Ο Γιούργκεν Κλοπ δεν υπολογίζει σε Ρόις, Γκουντογκάν, Σαχίν, Μχιταριάν και Μπλαστσικόφσκι. Αξίζει να σημειωθεί πως σε επίπεδο Bundesliga υπάρχει απόλυτη ισορροπία στην προϊστορία, με τις δύο ομάδες να έχουν από 29 νίκες και 21 ματς να έχουν λήξει ισόπαλα. Πάντως την τελευταία τετραετία η Μπορούσια έχει τέσσερις νίκες στο «άντρο» του εχθρού.

Η πρωτοπόρος Μπάγερν δοκιμάζεται στην Κολωνία με τις γνωστές απουσίες των Ριμπερί, Σβαϊνστάιγκερ, Μαρτίνεθ, Τιάγκο και Μπαντστούμπερ, ενώ η Λεβερκούζεν παίζει στην έδρα της Φράιμπουργκ και πάλι χωρίς τον τραυματία Κυριάκο Παπαδόπουλο.

Αναλυτικά, η 6η αγωνιστική:

Παρασκευή, 26/9
Μάιντς-Χόφενχαϊμ 21:30

Σάββατο, 27/9 (16:30)
Σάλκε-Ντόρτμουντ
Φράιμπουργκ-Λεβερκούζεν
Στουτγκάρδη-Ανόβερο
Κολωνία-Μπάγερν
Πάντερμπορν-Γκλάντμπαχ
Βόλφσμπουργκ-Βέρντερ 19:30

Κυριακή, 28/9
Άουγκσμπουργκ-Χέρτα Βερολίνου 16:30
Αμβούργο-Άιντραχτ 18:30

Η επόμενη (7η) αγωνιστική:

Παρασκευή, 3/10
Χέρτα Βερολίνου-Στουτγκάρδη 21:30

Σάββατο, 4/10 (16:30)
Χόφενχαϊμ-Σάλκε
Λεβερκούζεν-Πάντερμπορν
Μπάγερν Μονάχου-Ανόβερο
Ντόρτμουντ-Αμβούργο
Βέρντερ Βρέμης-Φράιμπουργκ
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Κολωνία 19:30

Κυριακή, 28/9
Βόλφσμπουργκ-Άουγκσμπουργκ 16:30
Γκλάντμπαχ-Μάιντς 18:30

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x