Επικαιρότητα

Η Κρήτη σηκώνει το βάρος του τουρισμού

Το 20,1% του τουρισμού της Ελλάδας συγκεντρώνει η Κρήτη αφού συνολικά αφίχθησαν 3.606.442 τουρίστες το 2013, ενώ αναμένεται νέα άνοδος το 2014.

Την ίδια ώρα στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δαπανήθηκαν περίπου 3,49 δις. ευρώ, το περυσινό οικονομικό έτος, μέγεθος το οποίο αντιστοιχεί στο 29,8% των συνολικών δαπανών της επικράτειας. Τα παραπάνω στοιχεία αποτελούν σημαντικά ευρήματα της Έρευνας Περιφερειακής Κατανομής της Ετήσιας Τουριστικής Δαπάνης που διενήργησε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδας και ειδικότερα το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων.

Όπως προκύπτει από την έρευνα στην περιφέρεια Αττικής κάθε τουρίστας δαπανά κατά μέσο όρο 519,8 ευρώ κατά την διάρκεια της επίσκεψής του, αριθμητικό δεδομένο το οποίο είναι κατά 20,43% μικρότερο από το ποσό που κατά μέσο όρο δαπανά ένας τουρίστας που επισκέπτεται την χώρα, ενώ στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων κάθε επισκέπτης διανυκτερεύει για κατά μέσο όρο 9,6 ημέρες, ποσοστό που είναι κατά 6,91% μεγαλύτερο από το μέσο όρο των διανυκτερεύσεων ενός τουρίστα στη χώρα.

Διαβάστε όλα τα στοιχεία της έρευνας, στο www.driveandtravel.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x