Επικαιρότητα

Η Λαγκάρντ ενημέρωσε το ΔΣ του ΔΝΤ -Μέχρι τις 27/7 η έγκριση του δανείου, θα δοθεί μόνο με εξέλιξη

Η Κριστίν Λαγκάρντ ενημέρωσε τα μέλη του ΔΣ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το πρόσφατο Eurogroup και τη συμφωνία που επιτεύχθηκε.

Η γενική διευθύντρια του Ταμείου ανέφερε ότι η κατάληξη ήταν το «επί της αρχής πρόγραμμα για την Ελλάδα» διότι οι Ευρωπαίοι δεν ήταν έτοιμοι να συζητήσουν το θέμα του χρέους, σύμφωνα με την ιστοσελίδα mignatiou.com.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι έως τις 27 Ιουλίου αναμένεται να εγκριθεί από το ΔΣ του ΔΝΤ η «επί της αρχής» νέα δανειακή συμφωνία, διάρκειας 14 μηνών του Ταμείου για την Ελλάδα, που περιλαμβάνει χρηματοδότηση ύψους έως 2 δισ. ευρώ. Ποσό το οποίο θα δοθεί όμως μόνο αν υπάρξει ικανοποιητική εξέλιξη στο ζήτημα της ελάφρυνσης χρέους.

Ακόμη, η Λαγκάρντ φέρεται να είπε στο ΔΣ ότι «δεν μπορούσαμε να κάνουμε το μέγιστο», δηλαδή πλήρη συμμετοχή στο πρόγραμμα με άμεση χρηματοδότηση, επειδή οι Ευρωπαίοι δεν ήταν έτοιμοι να συζητήσουν το θέμα του χρέους. Σε ό,τι αφορά την ελάφρυνση φέρεται να είπε ότι ειπώθηκαν και έγιναν κάποια πράγματα, αλλά πρέπει να γίνουν και άλλα πολλά. Η ίδια δεσμεύθηκε να ενημερώσει το ΔΣ εν καιρώ και χαρακτήρισε ως άριστη τη λύση «επί της αρχής έγκριση».

Τέλος, πηγές από την Ουάσινγκτον ανέφεραν στην ίδια ιστοσελίδα ότι «δεν υπάρχει τέταρτο μνημόνιο», σημειώνοντας ότι αν υπήρχε κάτι τέτοιο, θα έπρεπε να το φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή για ψήφιση.

Πηγή: Iefimerida.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x