Κώστας Νικολακόπουλος

Η λίστα με Τσόρι και το ερωτηματικό με Μανιάτη

Ο Κώστας Νικολακόπουλος εξηγεί στο sport-fm.gr πώς διαμορφώνεται η λίστα του Ολυμπιακού για το Γιουρόπα Λιγκ!

***Αύριο πρέπει να δηλώσει ο Ολυμπιακός στην ΟΥΕΦΑ τη λίστα με τους ποδοσφαιριστές που θα έχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει στο Γιουρόπα Λιγκ.

***Αυτό σημαίνει αυτόματα ότι μπορεί οι μεταγραφές να τελειώνουν απόψε, ωστόσο ο Ολυμπιακός, όπως κι ο ΠΑΟΚ, έχουν τη δυνατότητα να πάρουν κι αύριο παίκτη και να τον δηλώσουν στην ευρωπαϊκή λίστα, με την προϋπόθεση όμως να είναι ελεύθερος.

***Πώς θα διαμορφωθεί η λίστα του Ολυμπιακού μετά τις προσθαφαιρέσεις που έχουν γίνει; Το μόνο δεδομένο είναι ότι ξέρουμε στάνταρ τους τρεις παίκτες τους οποίους θα αλλάξει ο Ολυμπιακός, σε σχέση με τη λίστα που είχε στην φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Διότι, η ΟΥΕΦΑ επιτρέπει μάξιμουμ τρεις αλλαγές μεσούσης της σεζόν.

***Οπότε, ο Ολυμπιακός δεν θα δηλώσει τους Ομάρ, Σιόβα και Μιλιβόγεβιτς, τους οποίους και παραχώρησε. Αυτές θα είναι οι τρεις αλλαγές που θα κάνει υποχρεωτικά κι από εκεί και πέρα, μπορεί να βάλει στη λίστα δύο από τους τρεις ξένους παίκτες που πήρε στην τωρινή μεταγραφική περίοδο (Σισοκό, Ανσαριφάρντ, Παρέδες), αντικαθιστώντας τους Ομάρ και Μιλιβόγεβιτς.

***Για να αντικατασταθεί ο Σιόβας πρέπει να αποκτηθεί Έλληνας παίκτης (π.χ. Σιώπης, Βέλλιος, Αβραάμ) η, να ενεργοποιήσει ο Ολυμπιακός τον Μανιάτη, εφόσον δεν βρεθεί ομάδα έως κι απόψε να τον πάρει-που μάλλον είναι απίθανο να βρεθεί τώρα, την ύστατη στιγμή. Συνεπώς, μένει στον Ολυμπιακό, ενεργός η, ανενεργός, εκτός κι αν υπάρξει η επιλογή να λυθεί τελευταία ώρα το συμβόλαιο του, κάτι που μάλλον δεν είναι και εύκολο.

***Κατ΄ επέκταση, θα πρέπει οι υπόλοιποι παίκτες της λίστας του φθινόπωρου να μείνουν οι ίδιοι. Άρα ο Τσόρι θα είναι στη λίστα. Όπως κι οι Καπίνο, Λεάλι, Χουτεσιώτης, Φιγκέϊρας, Ντε Λα Μπέγια, Μποτία, Ντα Κόστα, Βιάνα, Ρέτσος, Νικολάου, Ρομαό, Καμπιάσο, Μπουχαλάκης, Ανδρούτσος, Μαρτίνς, Φορτούνης, Μάριν, Ελιονούσι, Μανθάτης, Σεμπά, Ιντέγε, Καρντόσο. Σύνολο 25 η, 26 μαζί με τα νέα πρόσωπα.

***Περίπτωση να μη δηλωθεί κάποιος από τους προαναφερόμενους είναι μόνο να φύγει τελευταία στιγμή, δηλαδή έως απόψε, κάτι που επίσης συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x