Κώστας Νικολακόπουλος

Η μάχη για το Νο 2

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr τη μάχη για τη θέση του δεξιού μπακ στον Ολυμπιακό.

- Στα φιλικά το Νο 2 έχει ο Ντοσεβί. Ο Μανιάτης είναι αυτός που έχει τη φανέλα με το 2 στην πλάτη εδώ και χρόνια. Όμως, δύο άλλοι παίκτες είναι αυτοί που θα μονομαχήσουν για τη θέση της οποίας ο παραλήπτης συνήθως παίρνει το Νο 2.

- Ο λόγος για τον Λεάντρο Σαλίνο και τον Ομάρ Ελαμπντελαουί, τα δύο αποκτήματα του Ολυμπιακού τα δύο τελευταία καλοκαίρια γι΄αυτή τη θέση.

- Και, θεωρητικά περιέργως, στο ξεκίνημα της προετοιμασίας μοιάζει να έχει ένα προβάδισμα στην προτίμηση του Μίτσελ ο πιο καινούργιος και λιγότερο πεπειραμένος.

- Ο 23χρονος Νορβηγός λοιπόν έχει μπει πραγματικά πολύ ορεξάτος και έχει δείξει αφενός μεν την δυνατότητά του να βοηθάει επιθετικά, τόσο με μπασίματα, όσο και με σέντρες, αφετέρου δε βγάζει μία διάθεση να προσπαθήσει πολύ στο αμυντικό κομμάτι, στο οποίο, για όσους τον έχουμε δει να παίζει, όντως χρειάζεται δουλειά για να σταθεί σε υψηλό επίπεδο.

- Ο 29χρονος Βραζιλιάνος ίσως είναι ένα από τα μικρά ερωτηματικά της προετοιμασίας, σε αυτό το πρώτο της στάδιο. Δεν ξέρω αν έχει να κάνει με αυτό που λέμε «πιάσιμο» από τις προπονήσεις η, έχει επηρεαστεί ψυχολογικά από την έλευση ενός άλλου δεξιού μπακ-που πέρσι δεν υπήρχε ουσιαστικά-αλλά ο Σαλίνο πρέπει να μάθει να ζει με τον ανταγωνισμό. Και να βελτιωθεί μέσα από τη διαδικασία του.

- Στα δύο φιλικά με τους Ρώσους και τους Ουκρανούς, ο έμπειρος άσος είχε τα θεματάκια του αμυντικά (με αποκορύφωμα το γκολ του Μποκανί, που τον κέρδισε κατά κράτος στον αέρα, τομέας στον οποίο ο Σαλίνο είναι καλός παρότι όχι ψηλός), ενώ δεν βοήθησε κι επιθετικά. Έκανε λάθη, έδειξε κουρασμένος και γενικά δεν ήταν ο μπακ που είχαμε γνωρίσει, ιδίως στα πιο μεγάλα παιχνίδια της περσινής σεζόν.

- Όμως, νομίζω ότι είναι νωρίς για να τον θέσουμε σε δεύτερη μοίρα. Ο Ομάρ έχει έρθει με…φόρα στον Ολυμπιακό, αλλά ο Σαλίνο σίγουρα δεν έχει πει την τελευταία του λέξη. Και μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για παίκτη με 25 ευρωπαϊκά παιχνίδια στα πόδια του, ενώ ο Νορβηγός ουσιαστικά τώρα περιμένει να πάρει την πρώτη γεύση από Ευρώπη…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x