Τένις

Η μεγαλύτερη «έκπληξη» του Roland Garros

Σήμερα Τρίτη 31 Μαΐου συμπληρώνονται εφτά χρόνια από την μεγαλύτερη τενιστική έκπληξη που έγινε στον κόσμο, όταν η κυριαρχία του Ραφαέλ Ναδάλ καταστράφηκε από τον Ρόμπιν Σόντερλινγκ.

Ήταν Κυριακή 31 Μαΐου του 2009, ο Ράφα Ναδάλ ήταν 31 παιχνίδια αήττητος και φιλοδοξούσε να συνεχίσει να είναι. Στον τέταρτο γύρο του Roland Garros στο «δρόμο» του για το πέμπτο τρόπαιο συνάντησε τον Σουηδό Νο.21 του κόσμου Ρόμπιν Σόντερλινγκ.

Όμως ο Σουηδός νίκησε απρόσμενα τον Ισπανό με 3-1 σετ [6-2 6-7(2) 6-4 7-6(2)] γράφοντας επίλογο με μια ιστορική νίκη.Όταν ο Ρόμπιν Σόντερλινγκ ρωτήθηκε, όχι πολύ καιρό πριν, για το τότε επίτευγμα του, ο ίδιος είπε «Αυτό δεν θα γίνει ποτέ ξανά, ούτε σε εκατό χρόνια ».

Η ήττα του Ναδάλ το 2009, άνοιξε το δρόμο του Ρότζερ Φέντερερ για να πάρει τον τίτλο και στον τελικό αντιμετώπισε τον Ρόμπιν Σόντερλινγκ. Ο Ελβετός βασιλιάς κατέκτησε για πρώτη φορά το τρόπαιο στο παριζιάνικο major, φτάνοντας το ρεκόρ του Πιτ Σάμπρας με 14 Grand Slam.

Οι δυο τους είχαν από παλιά ιστορία, με τον Ναδάλ να είναι δυσαρεστημένος με τη συμπεριφορά του Σόντερλινγκ, όταν είχαν συναντηθεί στο Γουίμπλετον. Ο Σουηδός εκνευρίστηκε για την ώρα που έπαιρνε ο Ισπανός, ανάμεσα στους πόντους και άρχισε να μιμείται τον τρόπο του Ναδάλ πριν χτυπήσει το σερβίς του.

inner

Πάντως ο Ναδάλ πήρε «εκδίκηση» για εκείνο το παιχνίδι κερδίζοντας τον Σόντερλινγκ στον τελικό του Γαλλικού Όπεν την επόμενη χρονιά (2010).

Μετά από εφτά χρόνια το τοπίο έχει αλλάξει. Χωρίς Ράφα και Ρότζερ στο Παρίσι, όλοι νιώθουν σαν ένα τέλος εποχής.

Όσο για τον Σόντερλινγκ, ο Σουηδός αποσύρθηκε πέρσι και η καινούρια του καριέρα σαν επιχειρηματίας είναι ήδη πετυχημένη. Ο Σόντερλινγκ ήταν υπεύθυνος στο τουρνουά της Στοκχόλμης την περσινή χρονιά και τώρα διοικεί μια εταιρεία, η οποία παράγει υψηλής ποιότητας μπάλες του τένις.

Ο Σόντερλινγκ είχε δέκα τίτλους στην καριέρα του, αλλά σίγουρα θα θυμάται την νίκη του επί του Ναδάλ το 2009. «Είναι η καλύτερη νίκη στην καριέρα μου, κόντρα σε έναν άνθρωπο, ο οποίος είναι στην ιστορία ο καλύτερος παίκτης στο χώμα» είχε πει ο Σουηδός.



Επιμέλεια: Εμμανουέλα Μαρινήτση

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x