Επικαιρότητα

Η Μέρκελ απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με το «AfD»

Το αντιευρωπαϊκό κόμμα αύξησε τα ποσοστά του στις χθεσινές εκλογές

Η γερμανίδα καγκελάριος, Άγγελα Μέρκελ, απέκλεισε σήμερα εκ νέου κάθε ενδεχόμενο το κόμμα της να συνεργαστεί με το αντιευρωπαϊκό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), το οποίο κατάφερε χθες Κυριακή να κερδίσει έδρες στα περιφερειακά κοινοβούλια της Θουριγγίας και του Βρανδεμβούργου.

«Όσον αφορά το θέμα αυτό δεν υπάρχει καμία αμφιβολία στην ομοσπονδιακή διεύθυνση» της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), δήλωσε η Μέρκελ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του κόμματός της στο Βερολίνο.

«Στην ανάλυση των (χθεσινών) εκλογικών αποτελεσμάτων προφανώς αναφερθήκαμε στην άνοδο του AfD και εκτιμήσαμε ότι η καλύτερη απάντηση θα ήταν η σωστή κυβερνητική δουλειά την οποία μπορούμε να προσφέρουμε όπου αναλαμβάνουμε κυβερνητικές ευθύνες», πρόσθεσε η ίδια.

Το AfD απέσπασε ψήφους «από όλα τα κόμματα», υπογράμμισε η καγκελάριος, χαιρετίζοντας παράλληλα τα καλά αποτελέσματα των συντηρητικών, οι οποίοι βρέθηκαν στις χθεσινές εκλογές στη Θουριγγία στην πρώτη θέση με ποσοστό μεγαλύτερο του 33% και στη δεύτερη θέση στο Βρανδεμβούργο με 23%.

Το κόμμα, το οποίο ιδρύθηκε στις αρχές του 2013 και εκφράζει κυρίως όσους είναι αντίθετοι στη διάσωση του ευρώ, ενώ έχει πολύ συντηρητικές απόψεις όσον αφορά τη μετανάστευση, έχει κερδίσει, σύμφωνα με τα (προσωρινά ακόμη) αποτελέσματα, το 10,6% των ψήφων στη Θουριγγία και το 12,2% στο Βρανδεμβούργο, ξεπερνώντας κατά πολύ το όριο του 5% που απαιτείται για την είσοδο στα περιφερειακά κοινοβούλια.

Δύο εβδομάδες νωρίτερα το AfD κατάφερε να κερδίσει έδρες και στο περιφερειακό κοινοβούλιο της Σαξονίας.

Πηγή: Newsbeast.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x