Επικαιρότητα

Η Νότια Κορέα καταστρώνει σχέδια εξολόθρευσης του Κιμ Γιονγκ Ουν με την υποστήριξη των ΗΠΑ

"Ο στρατός της Νότιας Κορέας θα σχηματίσει μια ειδική ταξιαρχία που βασίζεται σε εκείνη των ΗΠΑ, κάποια στιγμή αργότερα αυτό το έτος", δήλωσε ένας υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος

Αν Σεούλ ξεκινήσει μια επιχείρηση να δολοφονήσει τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, σε περίπτωση πολέμου, ομάδες ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ, θα συμμετάσχουν στην επιχείρηση, ανακοίνωσε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

"Ο στρατός της Νότιας Κορέας θα σχηματίσει μια ειδική ταξιαρχία που βασίζεται σε εκείνη των ΗΠΑ, κάποια στιγμή αργότερα αυτό το έτος", δήλωσε ένας υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος, υπό τον όρο της ανωνυμίας, προσθέτοντας ότι οι Αμρικανοί ειδικοί πράκτορες αναμένεται να λειτουργήσουν υπό τις εντολές της Νότιας Κορέας κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

"Παρά το γεγονός ότι η ταξιαρχία διαμορφώνεται σύμφωνα με αυτή στις ΗΠΑ, θα είναι προσαρμοσμένη στις ειδικές συνθήκες και το περιβάλλον της κορεατικής χερσονήσου", ανέφερε η ίδια πηγή.

Η εν λόγω ομάδα από τη Νότια Κορέα, επιφορτισμένη με την εξάλειψη της ηγεσίας της Βόρειας Κορέας, σε περίπτωση πολέμου, θα αποτελείται από 1.000 έως 2.000 άνδρες, προστίθεται στην έκθεση.

Η Σεούλ ανακοίνωσε τα σχέδιά της για τη δημιουργία μιας μονάδας καταπολέμησης του Κιμ Γιονγκ Ουν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, επικαλούμενη μια αυξανόμενη απειλή από την Πιονγιάνγκ. Η ιδέα έχει κυκλοφορήσει μεταξύ των αξιωματούχων της Νότιας Κορέας εδώ και καιρό, με κάποιους ακόμη να υποστηρίζουν ότι η δολοφονία του δεν θα πρέπει να καθυστερήσει μέχρι να ξεκινήσει ένας ενδεχόμενος πόλεμος.

Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x