Κώστας Μιαούλης

Η παράσταση τίτλου, η νίκη για Ευρώπη και το θρίλερ των χαμένων γκολ

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τον Ολυμπιακό, που μοιάζει πιο συμμαζεμένος εκτός έδρας, για τον Πανιώνιο, που παίρνει σπουδαία διπλά και για τον ΠΑΟΚ, που έχασε ξανά γκολ με το τσουβάλι.

Θεωρώ πως μετά το σημερινό διπλό του Ολυμπιακού στην Ξάνθη, η σεμνή τελετή για τον τίτλο, λαμβάνει πρόωρα τέλος. Οι προσδοκίες για ένα αγωνιώδες πρωτάθλημα που θα είχε πολλούς διεκδικητές ως το τέλος, αποδείχτηκαν όνειρα θερινής νυκτός. Έστω και αν ο Παναθηναϊκός έχει ένα ματς λιγότερο, έστω και αν ο Ολυμπιακός έχει να παίξει και τα τρία ντέρμπι εκτός έδρας, μπορεί κανείς να ποντάρει έστω κι ένα ευρώ πως οι άλλοι μπορούν να παρακολουθήσουν τον πρωτοπόρο; Το πρωτάθλημα τελείωσε οριστικά σήμερα ως προς τον πρώτο, με τη νίκη των Πειραιωτών μέσα στην Ξάνθη.

Οι «ερυθρόλευκοι» στα εκτός έδρας παιχνίδια που έχουν δώσει πρόσφατα, τόσο με τον ΠΑΣ, όσο και απόψε στα Πηγάδια μοιάζουν πειθαρχημένοι και πολύ πιο σοβαροί απ’ όσο στο «Καραϊσκάκη». Η γηπεδούχος είχε 3-4 καλές στιγμές, αλλά με εξαίρεση αυτή του Γιουνές στο τέλος του πρώτου μέρους, οι υπόλοιπες δεν ήταν ξεκάθαρες σαν αυτές που κάνουν οι ομάδες στο Φάληρο. Από την άλλη ο Ιντέγε Μπράουν ευστόχησε στην 2η προσπάθεια του στο ματς και ο Μιλιβόγεβιτς σφράγισε τη νίκη μ’ ένα παρόμοιο φάουλ όπως στη Νέα Σμύρνη. Πιθανολογώ πως ο Ολυμπιακός στα εκτός έδρας παιχνίδια που δεν υπάρχει η πίεση του κοινού που δικαίως θέλει και καλή μπάλα και ανταποκρίνεται πιο εύκολα μακριά από το γήπεδο του.

Στα της διαιτησίας: Το πέναλτι που δεν δίνεται στο 0-0 με το χέρι είναι πέναλτι, τα υπόλοιπα στην αποβολή τα βλέπει σωστά ο Μάνταλος, που μέσα στον χαμό ίσως δεν πρόσεξε πως ο Σολτάνι έχει φτύσει τον Σεμπά την ώρα που είναι κάτω. Ο Λισγάρας κάνει ένα αντισυναδελφικό τάκλιν, αλλά ο Σεμπά ξέφυγε τελείως όταν συνήλθε από το μαρκάρισμα. Δύο λάθος οφσάιντ σε βάρος της Ξάνθης και μία κίτρινη στον Σεμπά που δεν δόθηκε τα υπόλοιπα.

Ο Πανιώνιος έκανε το 4ο διπλό του σε μία έδρα που μόνο εύκολη δεν είναι. Από ασίστ των αντιπάλων σε στημένες φάσεις πήρε το διπλό και εν μέρει κάλυψε την εντός έδρας γκέλα του με τον ΠΑΣ. Επειδή βρέθηκα στο ματς της Πέμπτης με τον ΠΑΣ, η κριτική που έγινε στον Μιλόγεβιτς δεν ήταν άδικη, διότι δεν διαχειρίστηκε σωστά το παιχνίδι, όμως απόψε ο Πανιώνιος ρέφαρε και φιγουράρει στην 2η θέση της βαθμολογίας. Έχει να παίξει άλλα δύο ματς εκτός έδρας, με Ατρόμητο και ΠΑΣ, αλλά και αυτός φαίνεται πολύ πιο παραγωγικός εκτός έδρας από άποψη συγκομιδής βαθμών, όπου έχει πάρει τους 14 από τους 25 πόντους του κι ενώ έχει παίξει επτά μέσα και ισάριθμα παιχνίδια έξω.

Κλείνω με τον ΠΑΟΚ που έχασε τρανή ευκαιρία να μπει μέσα στην πεντάδα. Το θέμα του γκολ έχει πάρει διαστάσεις και μπορεί να δώσει κάποιος μία λογική εξήγηση. Όσο κακή σχέση με το γκολ και αν έχουν οι ποδοσφαιριστές που διαθέτει στο ρόστερ του, δεν είναι δυνατό να χάνονται τέτοια γκολ και οι αντίπαλοι τερματοφύλακες στα παιχνίδια του να γίνονται ήρωες. Αυτό που βλέπουμε κάθε εβδομάδα με τον Δικέφαλο του Βορρά τείνει να πάρει μορφή ταινίας θρίλερ. Ο Πασχαλάκης πάντως έχει δείξει και σε άλλα ματς (το έπραξε και απέναντι στον Πανιώνιο την Πέμπτη) πως είναι από τους πλέον φορμαρισμένους και διαθέτει πλούσια προσόντα.

Επιστρέφοντας στον ΠΑΟΚ, θα πω πως κανένα μίτινγκ με τους αρχηγούς δεν μπορεί να βγάλει κάποιο αποτέλεσμα. Ο Ιβάν θα πρέπει να δώσει χρήμα για να πάρει έναν σέντερ-φορ που θα τη βάζει μέσα. Για να έχεις καλές πιθανότητες να σου βγει ίσως είναι προτιμότερο να δώσει παραπάνω λεφτά, αλλά δεν θα βλέπεις την όμορφη προσπάθεια των ποδοσφαιριστών σου που βγάζουν ωραίο θέαμα μέσα στο γήπεδο να πηγαίνει στον βρόντο.

ΥΓ: Στην ΑΕΚ με την κατηφόρα που έχει πάρει η ομάδα, δεν σκέφτονται πως ακόμα και η πρόκριση απέναντι στον πολύ προβληματικό φέτος Λεβαδειακό, δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένη, όσο μένει ο Μοράις, του οποίου η αντιμετώπιση από τους ποδοσφαιριστές στα αποδυτήρια δεν είναι η πρέπουσα, όπως αρχίζουν να λένε οι κακές φήμες. Όσο το σκέφτονται για το αν θα τον αντικαταστήσουν ή όχι χάνεται πολύτιμος χρόνος και τα νέα στραπάτσα δεν μπορούν ν’ αποκλειστούν. Εύχομαι στο ματς της Τρίτης η ΑΕΚ να μην αναστήσει και τον Λεβαδειακό. O ΠΑΟΚ κάποια στιγμή θα συνέλθει και τότε η Ένωση μπορεί να πάει ακόμα πιο κάτω, ενώ ωραίο ποδόσφαιρο μοιάζει να παίζει και ο Πλατανιάς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x