Βόλεϊ

Η πιο μεγάλη ώρα της Εθνικής γυναικών

Την πρώτη μάχη για τα ημιτελικά της Ευρωπαϊκής Λίγκας θα δώσει η Εθνική βόλεϊ γυναικών που υποδέχεται την Ουγγαρία στη Μεγαλόπολη. Δείτε τι είπαν στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου οι πρωταγωνιστές.

Έτοιμη για όλα είναι η Εθνική ομάδα βόλεϊ γυναικών που θα υποδεχτεί την Ουγγαρία στο πρώτο ματς για τα ημιτελικά της Ευρωπαϊκής Λίγκας την Πέμπτη (2/9) στις 19.00 (απευθείας μετάδοση απ’ την ΕΡΤ2).

Τα κορίτσια του Γιάννη Καλμαζίδη είναι πανέτοιμα για την μεγάλη πρόκληση του Final-4, θέλοντας να κάνουν το πρώτο μεγάλο βήμα προς τον τελικό της διοργάνωσης, όπως φάνηκε στις δηλώσεις των πρωταγωνιστών στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, η αρχηγός της ομάδας Ελένη Κιόση και ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης Διονύσης Παπαδόπουλος:

Γιάννης Καλμαζίδης (προπονητής Εθνικής): «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που καταφέραμε να έρθουμε ξανά για να παίξουμε τον ημιτελικό και θα προσπαθήσουμε εάν είναι εφικτό να είμαστε ξανά εδώ για να παίξουμε και τον τελικό. Πρέπει όμως να κάνουνε ένα βήμα κάθε φορά και τώρα το μυαλό μας είναι στον ημιτελικό όπου θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Για το αν είναι έτοιμη η ομάδα για τον αυριανό ημιτελικό και για το ‘κλειδί’ της πετυχημένης πορείας της εθνικής στην διοργάνωση: «Νομίζω ότι είμαστε έτοιμοι. Η λέξη κλειδί που θα μπορούσα να πω είναι επιμονή και υπομονή, Αυτό ισχύει γενικά στην ζωή, αλλά ειδικά στον αθλητισμό αν μπορέσεις να συνδυάσεις την επιμονή με την υπομονή μπορείς να φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα».

Για τις διαφορές των ημιτελικών συγκριτικά με τους δύο αγώνες που δώσαμε με την Ουγγαρία (στην Βουδαπέστη) στη διάρκεια των ομίλων: «Είναι αλήθεια ότι πρόκειται για διαφορετικά παιχνίδια. Όταν παίζεις σε μια φάση όπου η νίκη δίνει πρόκριση και η ήττα σε αφήνει έξω υπάρχει μεγαλύτερη δυσκολία στην διαχείριση της ψυχολογίας, αλλά και οι δύο ομάδες έχουν αθλήτριες που έχουν ζήσει τέτοιες στιγμές, αν όχι στην Εθνική σε επίπεδο συλλόγων, κι έχουν αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις. Θα είναι διαφορετικό το αυριανό ματς, αλλά πολύ σκληρό, με περισσότερο άγχος το οποίο όμως θα το ξεπεράσουν και οι δύο ομάδες. Θεωρώ πως όταν παίζεις εντός έδρας και δεδομένου ότι αύριο όλα δείχνουν ότι θα έχουμε γεμάτο γήπεδο, αυτό σίγουρα είναι μια μεγάλη βοήθεια καθώς ο κόσμος μπορεί να δώσει παλμό και ρυθμό στην ομάδα. Η 12άδα θα ανακοινωθεί το βράδυ μετά το τέλος της τεχνικής σύσκεψης».

Σ’ αυτό το σημείο παρενέβη ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης με τον κ. Παπαδόπουλο να τονίζει: «Την 12άδα δεν την γνωρίζω, αλλά νομίζω ότι θα είναι 13άδα τελικά και θα σας αποκαλύψω το όνομα του 13ου μέλους της ομάδας μας: Θα είναι το φίλαθλο κοινό της Μεγαλόπολης, που θα είναι πραγματικά ο 13ος παίκτης μας».

Ελένη Κιόση (αρχηγός Εθνικής): «Θα ήθελα κι εγώ από την πλευρά μου να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο, την ΔΕΗ και τον κόσμο της Μεγαλόπολης που μας έχουν αγκαλιάσει και για να πω την αλήθεια μας έχουν σκλαβώσει με την συμπεριφορά τους.
Ο στόχος της ομάδας ήταν να φτάσει στην τετράδα της διοργάνωσης και τώρα θέλουμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να κάνουμε το επόμενο βήμα. Θέλουμε τον κόσμο στο γήπεδο για να ενισχύσει την προσπάθεια μας και μακάρι να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί μια μεγάλη νίκη»

Για το μήνυμα που θα ήθελε να στείλει στην ομάδα της Ουγγαρίας: «Το μήνυμα της ομάδας μας είναι ξεκάθαρο, αφού όποια αθλήτρια κι αν βρίσκεται μέσα στο γήπεδο ο μοναδικός της στόχος είναι η νίκη. Το μήνυμα που θα μπορούσα να στείλω στην αντίπαλο μας λοιπόν είναι ότι σίγουρα την περιμένει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι».

Η συνέντευξη Τύπου ολοκληρώθηκε με την τοποθέτηση του Δημάρχου Μεγαλόπολης Διονύση Παπαδόπουλου ο οποίος αναφέρθηκε στην παρουσία της αποστολής της εθνικής γυναικών τον τελευταίο μήνα στην πόλη.

«Όλες αυτές τις ημέρες η ομάδα με την παρουσία της στην πόλη μας έδειξε ότι λειτουργεί ως ένα σοβαρό και αξιόλογο πρότυπο μίμησης για τα νέα παιδιά. Με το ήθος των αθλητριών, με την ευγένεια που τις διακρίνει στην συμπεριφορά τους και εκτός γηπέδου, με την επίμονη προσπάθεια που καταβάλλουν καθημερινά, με την στάση τους απέναντι στους αντιπάλους πριν, κατά την διάρκεια αλλά και μετά τους αγώνες. Όλα αυτά για εσάς μπορεί να είναι φυσιολογικά, αλλά δεδομένου ότι σας ‘παρακολουθούν’ πολλά μάτια αυτό που εισπράττω εγώ από τους συμπολίτες μας είναι ότι σε όλα τα σπίτια τα νερά παιδιά συζητούν για την συμπεριφορά της ομάδας. Γι’ αυτό λοιπόν θέλω να σας ευχαριστήσω εκ μέρους της τοπικής κοινωνίας γι’ αυτό το αξιοσημείωτο πρότυπο συμπεριφοράς που δώσατε όλες αυτές τις ημέρες στα νέα παιδιά της Μεγαλόπολης».

Η σημερινή προπόνηση της Εθνικής είναι προγραμματισμένη για τις 19:00, ενώ η αποστολή της Ουγγαρίας αναμένεται στην Μεγαλόπολη λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x