Κώστας Νικολακόπουλος

Η πιο μεγάλη ζημιά για τον Ολυμπιακό είναι άλλη

Ο Κώστας Νικολακόπουλος στέκεται μέσα από τον sport-fm.gr σε μία άλλη παράμετρο της χθεσινής ζημιάς του Ολυμπιακού…

• Σχολίαζα πριν το παιχνίδι με την Κέρκυρα, χθες το πρωί εδώ στον sport-fm.gr, ότι αυτός ο αγώνας θα ήταν «περίεργος». Κι εξηγούσα τους λόγους-όπως σημείωνα και για το πόσο επικίνδυνος παίκτης είναι αυτός ο Τουράμ…

• Τέλος πάντων, το τι έγινε η, μάλλον τι δεν έγινε, από πλευράς Ολυμπιακού, το ξέρουμε όλοι. Εγώ απλά θα σταθώ σε μία διαφορετική παράμετρο, γιατί νομίζω ότι η μεγαλύτερη ζημιά για τον Ολυμπιακό ήταν άλλη κι όχι η βαθμολογική απώλεια. Υπό την έννοια ότι το +7 από το δεύτερο παρέμεινε, έστω κι αν τώρα είναι δύο οι δεύτεροι.

• Πιστεύω λοιπόν ότι υπέστη μεγάλο πλήγμα ο μύθος της έδρας. Ένας μύθος, που μόνο…μύθος δεν είναι! Γιατί μιλάμε για 24 συνεχόμενους μήνες με μόνο νίκες στο πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό μέσα στο σπίτι του! Από αρχές Δεκέμβρη του 2014. Ένας «μύθος» που σίγουρα έπαιζε ρόλο στο να έρχονται οι περισσότερες ομάδες στο Καραϊσκάκη και να χάνουν με το που μπαίνουν στα αποδυτήρια, ακριβώς λόγω του «μύθου», που ο ίδιος ο Ολυμπιακός με τόσο κόπο δημιούργησε επί δύο ολόκληρα χρόνια.

• Πραγματικά ένα πολύ μεγάλο ρεκόρ, που όμως ο Ολυμπιακός δεν φρόντισε χθες να υπερασπιστεί με την τραγική εικόνα του. Κι όπως έδωσε ελπίδα στην Κέρκυρα να ψάξει και να πάρει τελικά την ισοπαλία με αυτή την εικόνα του, έτσι έδωσε ελπίδα και σε επόμενους αντιπάλους του! Να σκεφθούν ότι αφού το έκανε η Κέρκυρα, γιατί να μην το κάνω κι εγώ…

• Τώρα, πλέον, ο Ολυμπιακός πρέπει να κοιτάξει να «φτιάξει» πάλι το μύθο του Καραϊσκάκη, αφού η έδρα του είναι ένα τεράστιο όπλο του. Μόνο για να το κάνει οφείλουν οι ποδοσφαιριστές του και γενικά η ομάδα του να αλλάξει νοοτροπία σε σχέση με το χθεσινό παιχνίδι, στο οποίο οι ερυθρόλευκοι μπήκαν σαν να έπαιζαν φιλικό!

• Άλλωστε, διαχρονικά το μεγάλο πρόβλημα του Ολυμπιακού είναι η νοοτροπία. Ας σκεφθούμε ότι με το που έκανε ρεκόρ όλων των εποχών για το ελληνικό πρωτάθλημα με σερί εντός έδρας νίκες (το προηγούμενο το είχε η ΑΕΚ), στο αμέσως επόμενο παιχνίδι του ο Ολυμπιακός έφερε ισοπαλία. Με την Κέρκυρα.

• Σαν να μας είπε, εγώ τη δουλειά μου την έκανα, έσπασα το ρεκόρ…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x