Επικαιρότητα

Η πιπεριά Φλωρίνης κερδίζει τις εντυπώσεις στο εξωτερικό

Εκτός από το φιλέτο της πιπεριάς που είναι η πιο συνηθισμένη εκδοχή του, το καταναλωτικό κοινό δίνει την ίδια «ψήφο εμπιστοσύνης» και στα αλείμματα που έχουν ως βάση τους την κατακόκκινη πιπεριά

Να καταστήσει γνωστή την πιπεριά Φλωρίνης σε όλο τον κόσμο επιχειρεί η Terra Greca στέλνοντας δείγματα σε Αμερική και Γερμανία, κάνοντας παράλληλα αισθητή την παρουσία του κόκκινου «θησαυρού» σε σημαντικές εκθέσεις τροφίμων σε Βελιγράδι, Ντουμπάι και Ιαπωνία.

Ο ιδιοκτήτης της Terra Greca, Κώστας Αξιώτης, μίλησε αποκλειστικά στο ΣΠΟΡ FM στη ραδιοφωνική εκπομπή «Drive and Travel» – με τους Δημήτρη Μπαλή και Μαρία Ακριβού – για την ανταπόκριση και το ενδιαφέρον που δείχνουν οι ξένοι για την πιπεριά Φλωρίνης, ένα προϊόν, όπως λέει, με ξεχωριστή γεύση και σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης.»Βασική πρώτη ύλη είναι η μοναδική πιπεριά Φλωρίνης και η σπάνια συνταγή άλμης που τις κάνει ξεχωριστές αναδεικνύοντας τη γεύση και το άρωμά τους. Τα συστατικά αλλά και ο τρόπος παραγωγής τους βασίζεται σε αγνά υλικά και στην παραδοσιακή συνταγή της Μακεδονίας».

Η παραγωγική διαδικασία που χρησιμοποιείται για την παρασκευή του σε πρώτο στάδιο είναι η διαλογή των καταλληλότερων πιπεριών σύμφωνα με τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά τους και στην συνέχεια το ψήσιμό τους στην φλόγα. Έπειτα αποφλοιώνονται, καθαρίζονται από τα σπόρια τους και αφού μπουν σε βάζα συμπληρώνονται με εξαιρετικής ποιότητας άλμη και τα απαραίτητα μυρωδικά.

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε σαλάτες λαχανικών, γεμιστές με τυρί ή σαν ενισχυτικό γεύσης σε διάφορα φαγητά οσπρίων και άλλων εδεσμάτων. Είναι 100% φυσικό προϊόν σε όλα τα στάδια της παραγωγής του χωρίς συντηρητικά ή άλλα συστατικά βιομηχανικής επεξεργασίας.

Εκτός από το φιλέτο της πιπεριάς που είναι η πιο συνηθισμένη εκδοχή του, το καταναλωτικό κοινό δίνει την ίδια «ψήφο εμπιστοσύνης» και στα αλείμματα που έχουν ως βάση τους την κατακόκκινη πιπεριά. «Είμαστε μια οικογενειακή επιχείρηση που στόχο έχει την ανάδειξη των δυνατών προϊόντων του τόπου μας» τονίζει ο κ. Αξιώτης προσθέτοντας πως αυτή τη στιγμή στο εργοστάσιο ετήσιας δυναμικότητας 1.600 τόνων νωπού προϊόντος, απασχολούνται 75 άτομα, αριθμός που υποδηλώνει και τη σημαντικότητα της επιχείρησης που μέσω της λειτουργίας της στηρίζει την τοπική οικονομία της περιοχής.

Παράλληλα, ο κ. Αξιώτης υπογράμμισε την αναγκαιότητα στήριξης των επιχειρηματιών της περιφέρειας μέσω κρατικών προγραμμάτων, αφού όπως είπε, αποτελούν ένα χρήσιμο εργαλείο για την μελλοντική τους ανάπτυξη. Όσο για τα άμεσα επιχειρηματικά σχέδια του περιλαμβάνουν στοχευμένη επέκταση στις αγορές του εξωτερικού, καθώς και μια επένδυση για την ανανέωση του τεχνολογικού εξοπλισμού με την έλευση νέων μηχανημάτων που θα υποστηρίξουν την παραγωγή έτοιμων φαγητών σε βάζα. «Σκοπεύουμε να εκμεταλλευτούμε την παραγωγή και άλλων προϊόντων, όπως τα φασόλια Πρεσπών, να φτιάξουμε ντολμαδάκια, αλλά και τουρσί, ενώ από το καλοκαίρι του 2017 θα μπούμε δυναμικά και στην παραγωγή σάλτσας ντομάτας,» λέει χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί πως το φιλέτο ψητής πιπεριάς Φλωρίνης παρασκευάζεται κατά την διάρκεια του Σεπτέμβρη και του Οκτώβρη, όταν οι πιπεριές ωριμάσουν και αποκτήσουν το κατάλληλο χρώμα, ζάχαρα και την μοναδική γεύση και άρωμα στις καλλιέργειες της Δυτικής Μακεδονίας.

Πηγή: www.driveandtravel.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x