Κώστας Μιαούλης

Η ποδοσφαιρική εκδίκηση της ΑΕΚ συνεχίζεται...

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για το σπρώξιμο του Λεβαδειακού στον γκρεμό από την ΑΕΚ και για τις δικαστικές περιπέτειες που θα επεκτείνουν την αγωνία για τον τίτλο φέτος...

Η ΑΕΚ χρωστούσε ένα γραμμάτιο και το ξεπλήρωσε στον Γιάννη Κομπότη και τον Λεβαδειακό. Πολλοί οπαδοί όλων των ομάδων, πλην μίας, είναι άκρως ικανοποιημένοι με την αγωνιστική πτώση του συγκεκριμένου σωματείου. Μία ομάδα χωρίς ουσιαστικό λόγο ύπαρξης στην μεγάλη κατηγορία και δίχως ασφαλώς κόσμο, υπό κανονικές συνθήκες έχει πέσει και μένει να μάθουμε την τελευταία αγωνιστική, αν θα καταλάβει την προτελευταία ή την τελευταία θέση.

Δεν ξέρω αν το γεγονός πως πανηγυρίζει η υγιής φίλαθλη Ελλάδα την πτώση της συγκεκριμένης ομάδας, προβληματίζει τον ιδιοκτήτη της, αν και δε νομίζω. Άλλωστε ο ίδιος ξέρει καλύτερα το γιατί συμβαίνει αυτό. Τα δεκατρία τεμάχια που εισέπραξε η ομάδα του από την ΑΕΚ φέτος ήταν η καλύτερη απάντηση για όσα είχε ξεστομίσει όταν η Ένωση έπεφτε. Αυτά και πολύ ασχοληθήκαμε.

Η νίκη της ΑΕΚ ήταν κάτι που δεν χωρούσε συζήτηση. Με τα τωρινά δεδομένα τα play-off, δίχως αυτό να έχει ιδιαίτερη σημασία, θα ξεκινούσαν με τον ΠΑΟΚ να έχει έναν πόντο και τους άλλους χωρίς βαθμό. Ακόμα και αν οι διαφορές ήταν μεγαλύτερες ελάχιστη σημασία θα είχε. Ελάχιστη σημασία θα έχει, ακόμα και αν τα play-off, έχουν μία άλλη ομάδα από εκείνη που αναμένεται να βρίσκεται στην τετράδα που θα δώσει τους αγώνες κατάταξης.

Χάρηκα πάρα πολύ με τις δηλώσεις των «ερυθρόλευκων» μετά το τέλος του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννενα. Άλλωστε αυτό το 5-0 ήταν ανάσα για τον Ολυμπιακό που απέναντι στον –όπως συνήθως – ξεκληρισμένο ΠΑΣ όταν παίζει στο Φάληρο έκανε πάρτι. Αυτό σημαίνει πως ο αντίπαλος της ΑΕΚ θα έρθει στο ΟΑΚΑ με ανεβασμένο ηθικό, οπότε θα δούμε ωραίο παιχνίδι.

Για την ΑΕΚ το μάντρωμα της ομάδας είναι απαραίτητο. Η ομάδα δεν πρέπει να χαλαρώσει και πρέπει να δώσει τη χαριστική βολή για φέτος στον αντίπαλο της κι ασφαλώς να πάει να διεκδικήσει τον τίτλο που πήρε και την περασμένη χρονιά. Όπως έγραφα και χθες, τίποτε λιγότερο από νίκες ή τουλάχιστον τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα ως το τέλος, δεν θα πρέπει να είναι αποδεκτό από τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ.

ΥΓ: Φαίνεται πως θα ερευνηθεί και η ιστορία για τα όσα καταγγέλουν πως συνέβησαν οι άνθρωποι του Πλατανιά την Πρωταπριλιά στο Καραϊσκάκη. Για να δούμε...

ΥΓ1: Το λησμόνησα, αλλά άξιζε να επανέλθω για να γράψω δύο λόγια. Το Vikos Cola Elite Cup είχε μεγάλη επιτυχία στην ηλικία των Κ-15 με περίπου 40-41 ομάδες από 13-14 διαφορετικές χώρες. Σαφώς και παίζει ρόλο και το αποτέλεσμα, αλλά σκοπός σε αυτές τις ηλικίες είναι και η σωστή διαπαιδαγώγηση των ποδοσφαιριστών. Ξεχώρισα παιδιά από πολλές ομάδες και ένα μεγάλο μπράβο αξίζουν και τα παιδιά του Ηρακλή, για την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλλαν. Η ΑΕΚ κατέκτησε το τουρνουά, υπάρχουν παιδιά που έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους, αρκεί να μείνουν προσγειωμένα. Μακάρι σε λίγα χρόνια να συζητάμε και να γράφουμε γι' αυτά αν προχωρήσουν. Πάντως η συγκεκριμένη φουρνιά της ΑΕΚ που καθοδηγείται από τον Άγγελο Χατζόπουλο, έχει πολύ μέλλον μπροστά της.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x