Τάσος Νικολόπουλος

Η πρώτη δικαίωση του Παύλου και η πρόκληση του σήμερα!

Ο Τάσος Νικολόπουλος γράφει για τα πρώτα δάκρυα και την πρώτη δικαίωση του Παύλου Γιαννακόπουλου με το ευρωπαϊκό του Παναθηναϊκού στο Παρίσι και την πρόκληση του σήμερα για επιστροφή στα Final 4!

Όταν ο ιστορικός του μέλλοντος θα ασχοληθεί κάποια στιγμή με το κεφάλαιο «Παύλος Γιαννακόπουλος», είναι δεδομένο ότι θα γράψει το εξής: Αποτέλεσε έναν από τους κορυφαίους παράγοντες-ανθρώπους, ο οποίος μαζί με τον αδερφό του Θανάση, έχτισαν την αυτοκρατορία της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού, της κορυφαίας ομάδας την τελευταία εικοσαετία και της πιο πετυχημένης στον ελληνικό αθλητισμό.

Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος

Σε αυτή την εικοσαετία, ο Παναθηναϊκός έραψε έξι αστέρια στη φανέλα του και η αρχή έγινε στις 11 Απριλίου 1996 στο «Παλέ ντε Μπερσί» του Παρισιού απέναντι στη Μπαρτσελόνα με την ανεπανάληπτη τάπα του Στόγιαν Βράνκοβιτς στον Χοσέ Αντόνιο Μοντέρο. Και όπως και να το κάνουμε, το πρώτο είναι πάντα πιο γλυκό. Όλα τα τρόπαια έχουν τη δική τους ιστορία, αλλά αυτό που μπαίνει πρώτο στην τροπαιοθήκη έχει το… κάτι άλλο.

Γιατί, μεταξύ άλλων, έφερε τα πρώτα δάκρυα χαράς και συγκίνησης στον άνθρωπο που αφιέρωσε σχεδόν τη ζωή του όλη, «υπηρετώντας» τον σύλλογο, που αγάπησε από παιδί μικρό. Ήταν η πρώτη δικαίωση του Παύλου Γιαννακόπουλου, που είδε να εξαργυρώνονται οι μέχρι τότε θυσίες, οικονομικές και όχι μόνο, που είχε κάνει για το «τριφύλλι». Την… ακριβή τρέλα του, όπως είχε πει, μετά το πρώτο πρωτάθλημα το 1998. Το όνειρό του γινόταν πραγματικότητα, αλλά νομίζω ότι ούτε και ο ίδιος φανταζόταν αυτά που θα ακολουθούσαν. Και ήταν πολλά, πάρα πολλά…

Είκοσι ένα χρόνια μετά το πρώτο ευρωπαϊκό, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση. Αυτή της επιστροφής σε Final 4 μετά από πέντε χρόνια και έχοντας ως αντίπαλο τον άνθρωπο που τον καθιέρωσε στην ελίτ της Ευρώπης: Τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Ο «εξάστερος» μοιάζει πιο έτοιμος από ποτέ να επιστρέψει εκεί που ανήκει και να «πληγώσει» τον άνθρωπο που αγαπήθηκε (ίσως) όσο κανείς άλλος που φόρεσε την πράσινη φόρμα.

Όταν το καλοκαίρι του 2012 ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος πήρε στα χέρια του το τιμόνι, είχε στόχο (παρά τις δυσκολίες των καιρών) να διατηρήσει τον σύλλογο στο υψηλότερο επίπεδο. Το έχει αποδείξει στην πράξη και φρόντισε να το υπενθυμίσει και… γραπτώς, με αφορμή τη σημερινή επέτειο των 21 χρόνων από το πρώτο τρόπαιο. «Θα ακολουθήσουν κι άλλα, οδηγός για το μέλλον» έγραψε στο instagram ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ, στέλνοντας το μήνυμα για τη συνέχεια. Και μπορεί να είναι αισιόδοξος γιατί μόνο όταν δεν ξεχνάς το παρελθόν, μπορείς να έχεις λαμπρό μέλλον.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x