Προορισμοί

Η Σιγκαπούρη, η πιο ακριβή πόλη του κόσμου για το 2014

Η Σιγκαπούρη βρίσκεται στην κορυφή σε μία λίστα 131 πόλεων ως η πιο ακριβή πόλη του κόσμου για το 2014, σύμφωνα με έρευνα της Economist Intelligence Unit (EIU).

Το ισχυρό νόμισμα της πόλης, σε συνδυασμό με το υψηλό κόστος κατοχής αυτοκινήτου και τα συνεχώς αυξητικά κόστη των υπηρεσιών κοινής ωφελείας φέρνουν τη Σιγκαπούρη στην πρώτη θέση στο θέμα «ακρίβεια». Η πόλη είναι επίσης το πιο ακριβό μέρος του κόσμου για να αγοράσει κανείς ρούχα.

Η Σιγκαπούρη αντικατέστησε το Τόκιο, «πρωταθλήτρια» πόλη στην ακρίβεια το 2013. Άλλες πόλεις που βρίσκονται στην πρώτη πεντάδα, όσον αφορά στο υψηλό κόστος διαβίωσης, είναι το Παρίσι, το Όσλο, η Ζυρίχη και το Σίδνεϊ, με το Τόκιο να πέφτει στην έκτη θέση, μαζί με το Καράκας, τη Γενεύη και τη Μελβούρνη. Στο Νο10 βρίσκεται η Κοπεγχάγη.

Η έρευνα χρησιμοποιεί ως μέτρο σύγκρισης τη Νέα Υόρκη και εξετάζει πάνω από 400 διαφορετικά μέρη.

Το κόστος διαβίωσης αυξάνει και στην Ασία
«Η βελτίωση του κλίματος σε διαρθρωτικά ακριβές πόλεις της Ευρώπης, σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη άνοδο των ασιατικών πόλεων-κόμβων, σημαίνει ότι οι δύο αυτές περιοχές θα συνεχίσουν να έχουν τις περισσότερες πόλεις στον κατάλογο», δήλωσε ο συντάκτης της έκθεσης, Jon Copestake.

Διαβάστε περισσόιτερα στο www.driveandtravel.gr

Δείτε τις τηλεοπτικές εκπομπές DRIVE & TRAVEL στο www.driveandtravel.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x