Κώστας Νικολακόπουλος

Η σοβαρή απώλεια και τα δύο κρυφά χαρτιά

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για την απουσία του Πουλίδο και την… παρουσία των Τσόρι και Πάρντο.

• Σημείωνα χθες ότι ο Πουλίδο μπορούσε να παίξει μάξιμουμ μισή ώρα εναντίον της Χάποελ, λόγω του τραυματισμού του σε εκείνο το ματς με την Κλαμπ Μπριζ. Τελικά οι φόβοι περί μη ετοιμότητας του Άλαν επιβεβαιώθηκαν κι αποκλείστηκε από την αποστολή.

• Κι είναι μία πρώτη ατυχία-σοβαρή απώλεια για τον Ολυμπιακό, αφού ήταν σαφές μέσα από την προετοιμασία ότι αφενός μεν ο Βίκτορ υπολόγιζε στον Μεξικάνο, αφετέρου δε ο Πουλίδο ήταν σε καλή κατάσταση-δεν ήταν τυχαίο που είχε βάλει τέσσερα γκολ στα φιλικά (όσα μαζί οι άλλοι δύο σκόρερ της ομάδας, ο Φορτούνης κι ο Ιντέγε).

• Μάλιστα, ο Βίκτορ έβλεπε στο πρόσωπό του μία λύση όχι μόνο για την καρδιά της επίθεσης, αλλά και για τα πλάγια, καθώς στο τελευταίο φιλικό στο Βέλγιο, εκεί που κτύπησε ο Πουλίδο, τον είχε βάλει ένα ημίχρονο από αριστερά κι ένα τέταρτο από δεξιά.

• Τώρα, ο τραυματισμός του Πουλίδο αφήνει τον Ολυμπιακό χωρίς μία καλή λύση επιθετικά και με εναλλακτική του Ιντέγε κάποιες μάλλον πειραματικές επιλογές, όπως του Σεμπά (τον είχε δοκιμάσει πέρσι ο Μάρκο Σίλβα), του Ντουρμάζ (τον δοκίμασε ο Βίκτορ στο φιλικό στο Βέλγιο, στο οποίο τραυματίστηκε ο Πουλίδο) και του Φορτούνη (τον δοκίμασε ο Βίκτορ στο Ρέντη πριν λίγες ημέρες στο οικογενειακό διπλό με τη Β ομάδα).

• Ο προπονητής του Ολυμπιακού πλέον έχει δύο κρυφά χαρτιά να βγάλει από το μανίκι, εφόσον του χρειαστούν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού: τον Τσόρι και τον Πάρντο, παίκτες, πάντως, που πραγματικά μπορεί να μπουν και να κάνουν τη διαφορά.

• Οι άλλοι στον πάγκο θα είναι αμυντικογενείς παίκτες: Λεάλι, Βούρος, Μαζουακού, Ντα Κόστα και πιθανότατα ο Μανιάτης, του οποίου επίσης ο τραυματισμός αποδείχθηκε ότι δεν ήταν επιπόλαιος. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού σφίγγει τα δόντια για να μπει στην 18άδα και φαίνεται πως θα προλάβει.

• Κι αν δεν τα καταφέρει ο Μανιάτης (και γίνει η δεύτερη σοβαρή απώλεια, κι αυτή λόγω τραυματισμού, την στιγμή μάλιστα που η Χάποελ δεν έχει κανένα τραυματία, παρότι έχει ήδη δώσει δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια), τη θέση του θα πάρει ο Ζντιέλαρ, τον οποίο ο Βίκτορ προτίμησε αντί των Κασάμι και Καμπιάσο. Πάντως, έχω την αίσθηση ότι ο Βίκτορ θα περιμένει τον Μανιάτη απόψε μέχρι την τελευταία στιγμή κι αν του πει ότι είναι 100% καλά, μπορεί να τον ξεκινήσει κιόλας.

• Κατά τα άλλα, αν λάβουμε υπόψη μας ότι ο Καμπιάσο είναι ακόμη πίσω, αφού μπήκε πιο αργά στην προετοιμασία, ο αποκλεισμός του Κασάμι δείχνει ότι μάλλον είναι εκτός πλάνων προπονητή.

• Πάντως, και μόνο ότι ο Ολυμπιακός έχει εκτός 18άδας αύριο τους Πουλίδο, Κασάμι, Καμπιάσο, όπως φυσικά και τον Ομάρ, δείχνει και τι ρόστερ έχει ο Ολυμπιακός, παρά τα όσα λέγονται…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x