Βόλεϊ

Η «Σταχτοπούτα» των Κυκλάδων

Το sport-fm.gr αποκαλύπτει την ιστορία μίας ομάδας που ξεκίνησε από το μηδέν και βήμα-βήμα ανέβηκε στην Α2 κατηγορία βόλεϊ γυναικών. Ποια είναι αυτή;

Την άνοιξη του 2012 μια μικρή ομάδα με κοινό στοιχείο την αγάπη τους για τον αθλητισμό και το βόλεϊ δημιούργησαν τον Α.Ο.ΘΗΡΑΣ βόλεϊ γυναικών.

Από την αρχή δόθηκε μεγάλη βαρύτητα στο πως θα στηθεί και προγραμματιστεί σωστά ο σύλλογος. Οι στόχοι εξαρχής ήταν δύο. Η δημιουργία αξιόλογης αγωνιστικής ομάδας για να συμμετάσχει και να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα Κυκλάδων και δεύτερον η ανάπτυξη του αθλήματος με δημιουργία τμημάτων υποδομής για να έρθουν τα μικρά παιδιά στο γήπεδο.

Όλες οι δράσεις και ενέργειες της ομάδας προσανατολίστηκαν σε αυτούς τους στόχους. Η προσθήκη αθλητριών, με πιο σημαντική της Ελένης Μεμετζή, η οποία έχει εμπειρίες από εθνικά πρωταθλήματα δίνουν άλλο χαρακτήρα στην ομάδα κι έτσι σιγά-σιγά προβάλει και το όνειρο για άνοδο στην Α2.

Οι προσπάθειες έφεραν αποτέλεσμα. Οι ακαδημίες γεμίζουν παιδιά και η αγωνιστική ομάδα γίνεται η επίσημη αγαπημένη όλου του νησιού. Σε κάθε αγώνα ο κόσμος ανταποκρίνεται και γεμίζει το γήπεδο. Η κορύφωση ήρθε, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στις Κυκλάδες μετά από παιχνίδι, στο οποίο βρέθηκαν 800 φίλαθλοι.

Ακολούθησε το Final Four Κυπέλλου Ελλάδος γυναικών βόλεϊ όπου ο σύλλογος ήταν συνδιοργανωτής. Λίγο αργότερα, έφτασε η ώρα των μπαράζ όπου η ομάδα της Σαντορίνης διεκδικούσε την άνοδό της στην Α2 εθνική κατηγορία μαζί με Ρόδο, Σάμο, Μυτιλήνη. Το όνειρο γίνεται πραγματικότητα, η Σαντορίνη κατέλαβε την πρώτη θέση και ανέβηκε στην Α2.

Όλοι δικαιώθηκαν. Η διοίκηση, οι αθλήτριες, όλοι που δούλεψαν σκληρά, οι χορηγοί που πίστεψαν μια ομάδα που ξεκινούσε από το μηδέν αλλά πιο πολύ ο κόσμος της Σαντορίνης που στάθηκε τόσο πολύ κοντά της. Οι βάσεις έχουν μπει και οι πάντες πιστεύουν ότι αν όλοι συνεχίσουν έτσι, η ομάδα της Σαντορίνης μπορεί να καταφέρει πολλά ακόμα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x