Επικαιρότητα

Η στρατηγική του Κυριάκου προκαλεί δυσφορία στους «Σαμαρικούς»

Δυσφορία επικρατεί στο «σαμαρικό» στρατόπεδο για την στρατηγική που ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Έντονη δυσφορία επικρατεί στο «σαμαρικό» στρατόπεδο για την στρατηγική που ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέναντι στον Σύριζα και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα. Ο Αντώνης Σαμαράς που διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον πρόεδρο της ΝΔ με τον οποίο συνομιλεί τακτικά, έχει σύμφωνα με πληροφορίες του «TheToc» εκφράσει τις ενστάσεις του για τον τρόπο που αντιπολιτεύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Βουλευτές που πρόσκεινται στο περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού υποστηρίζουν ότι η τακτική της ΝΔ απέναντι στην κυβέρνηση θα έπρεπε να ήταν από την αρχή ιδιαιτέρως σκληρή, από την στιγμή μάλιστα που όλοι οι οικονομικοί δείκτες επιβεβαίωναν τον Αντώνη Σαμαρά, όπως και τους λόγους που ο ΣΥΡΙΖΑ – μέσω προεδρικών εκλογών- έριξε την ΝΔ από την εξουσία. «Η τακτική του ώριμου φρούτου, δίνει περισσότερο πολιτικό χρόνο στον Τσίπρα. Αυτή η στρατηγική αποδείχτηκε εκ του αποτελέσματος λανθασμένη» λένε χαρακτηριστικά και υποστηρίζουν πως με την ψήφιση των μέτρων το αίτημα για εκλογές από την ΝΔ «έχει ξεφουσκώσει».

Παράλληλα οι ίδιες πηγές σημείωναν πως η δημοσκοπική διαφορά θα μπορούσε να ήταν ακόμα μεγαλύτερη, αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν περισσότερο επιθετικός στις αντιπαραθέσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα στην βουλή, την στιγμή μάλιστα που η κυβέρνηση βρίσκεται συνεχώς με την πλάτη στον τοίχο. Εκτιμούν μάλιστα πως θα έπρεπε η ΝΔ να είχε φέρει σε δύσκολη θέση τον Αλέξη Τσίπρα φέρνοντας στην επιφάνεια τα σκάνδαλα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ.

Ωστόσο μέχρι στιγμής οι όποιες διαφωνίες υπάρχουν στην κοινοβουλευτική ομάδα, στην οποία έχει σημαντικά ερείσματα ο Αντώνης Σαμαράς, είναι μέχρι τώρα σε επίπεδο διαρροών ή άρθρων σε site που εκφράζουν τις πολιτικές του πρώην πρωθυπουργού. Επίσης σημαντικό ρόλο στο να κρατούνται χαμηλοί τόνοι, παίζουν και οι πολύ καλές σχέσεις μεταξύ των δύο ανδρών. Δεν είναι τυχαίο μάλιστα το γεγονός ότι μετά το ταξίδι του στο Βερολίνο και τις επαφές που είχε με Μέρκελ και Σόιμπλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Αντώνη Σαμαρά, όπως επίσης ότι συνταξίδεψαν στις Βρυξέλλες για την σύνοδο του ΕΛΚ.

Ενστάσεις και για τις μεταγραφές

Γκρίνιες διατυπώθηκαν από την «σαμαρική» πτέρυγα και για τις «μεταγραφές» της ΝΔ όπως του Γιάννη Καλιάνου, του Θόδωρου Σκυλακάκη, του Ιάσωνα Φωτήλα και της Κατερίνας Μάρκου που είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθεί και επίσημα η ένταξη της στο «γαλάζιο» στρατόπεδο. Θεωρούν πως τα συγκεκριμένα πρόσωπα δεν μπορούν να προσφέρουν πολιτικά στην κεντροδεξιά παράταξη, ενώ όπως λένε μπορεί να στείλουν λάθος μηνύματα στην βάση του κόμματος.

Επίσης τονίζουν πως ελλοχεύει ο κίνδυνος για τη ΝΔ αν συνεχιστούν οι «θολές» συμμαχίες, όπως τις χαρακτηρίζουν, να γίνει μια «ερμαφρόδιτη» παράταξη με αποτέλεσμα να χαθεί ένα σημαντικό κομμάτι που βρίσκεται στα δεξιά του κόμματος

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x