Στίβος

Η συγκλονιστική σκηνή της αποθέωσης του fair play στο Παγκόσμιο Στίβου (video)

Ο Μπραΐμα Νταμπό δεν πήρε μετάλλιο, αλλά κέρδισε την εκτίμηση όλου του κόσμου για την πράξη του.

Κάποια πράγματα έχουν μεγαλύτερη αξία ακόμη κι από ένα μετάλλιο ή ένα μεγάλο ρεκόρ. Ο Μπραΐμα Νταμπό από την Γουινέα μπορεί να μην πέτυχε κάποια ιδιαίτερη διάκριση στα 5.000 μέτρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου, ωστόσο κέρδισε το χειροκρότημα όλου του κοινού, όταν εγκατέλειψε την δική του προσπάθεια για να βοηθήσει τον συναθλητή του, Τζόναθαν Μπάσμπι, που ήταν στα πρόθυρα κατάρρευσης, να τερματίσει. Οι δυο τους πέρασαν την γραμμή αγκαλιασμένοι μέσα σε αποθέωση στο «Khalifa Stadium».

«Στόχος μου ήταν να εκπροσωπήσω την χώρα μου όσο καλύτερα μπορούσα και χαίρομαι που βοήθησα τον συναθλητή μου. Είδα πως δεν έτρεχε καλά, πως ήταν έτοιμος να καταρρεύσει και κατάλαβα πως δεν θα μπορούσε να τερματίσει. Εγώ δεν θα έκανα κάποια ατομικό ρεκόρ ούτως ή άλλως, οπότε το μόνο που ήθελα ήταν να τερματίσω και να βοηθήσω κι εκείνον να το κάνει. Δεν με ένοιαζε να τον προσπεράσω», τόνισε ο 26χρονος δρομέας.

«Ο Μπάσμπι με ευχαρίστησε, αν και δεν μπορούσε καλά-καλά να μιλήσει από την κούραση. Ούτως ή άλλως δεν μιλάμε κάποια κοινή γλώσσα και δεν μπορούσαμε να πούμε πολλά», πρόσθεσε για τον 33χρονο συναθλητή του, που αμέσως δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x