Ελλάδα

Η… συνήθεια των ανατροπών

Θετικό ήταν το δείγμα του Ολυμπιακού στο πρώτο φιλικό επί τουρκικού εδάφους κόντρα στην Μπουντιβέλνικ, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να μένει ευχαριστημένος από το πείσμα των παικτών του για νίκη.

Οι «ερυθρόλευκοι», έκαναν χθες πρεμιέρα στο «Rixos Cup» της Κωνσταντινούπολης και στα τρία πρώτα δεκάλεπτα δεν ικανοποίησαν ιδιαίτερα με την απόδοσή τους. Παρά την επιστροφή των διεθνών, Περπέρογλου, Πρίντεζη και Σλούκα, η αντίπαλός τους είχε επιβάλει τον ρυθμό της και ήταν σταθερά μπροστά στο σκορ με δέκα πόντους και ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν έβλεπε στο παρκέ αυτά για το ποία δουλεύει καθημερινά στις προπονήσεις. Παρόλα αυτά, φαίνεται πως ακόμα και στα φιλικά, οι πρωταθλητές Ευρώπης δεν αφήνουν την αγαπημένη τους συνήθεια να μην παρατούν τα παιχνίδια μέχρι να ακουστεί για τελευταία φορά η κόρνα της γραμματείας.

Στο 4ο δεκάλεπτο με άμυνα «γρανίτη» που κράτησε την ουκρανική ομάδα στους εννέα πόντους, ο Ολυμπιακός έφερε «τούμπα» ένα ακόμα παιχνίδι, παράγοντας στην επίθεση 28 πόντους. Το πείσμα των παικτών –ακόμα και των νέων- είναι ίσως το στοιχείο που κρατά από το πρώτο φιλικό ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων», που φυσικά έβγαλε και άλλα συμπεράσματα ενόψει της συνέχειας της προετοιμασίας. Από εκεί και έπειτα, στον… έλεγχο των παικτών, καλύτερο βαθμό πήραν οι Λο και Ντάνστον που πέτυχαν 15 και 13 πόντους αντίστοιχα, με συμβολή τόσο στις ασίστ για τον πρώτο και τα ριμπάουντ για τον δεύτερο. Αισθητή τη παρουσία τους έκαναν και οι Σλούκας και Πέτγουεϊ. Περισσότερα συμπεράσματα, αναμένεται να βγουν στο αυριανό πιο δυνατό φιλικό με την Αναντολού Εφές, το οποίο θα έχει και τηλεοπτική κάλυψη από το ΝTV μέσω διαδικτύου.

Από εκεί και έπειτα, στο θέμα του τραυματισμού του Βασίλη Σπανούλη που ως γνωστό δεν θα δώσει το παρών στα φιλικά της Τουρκίας, υπάρχει μία σκέψη ο αρχηγός να μην πιεστεί να μπει άμεσα στις προπονήσεις, κάτι που ενδέχεται να τον αφήσει εκτός και για τα παιχνίδια του Διηπειρωτικού κυπέλλου με την Πινέιρος της Βραζιλίας. Αυτό, θα αποφασιστεί τις επόμενες ημέρες, ανάλογα με την πορεία της αποθεραπείας του 31χρονου γκαρντ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x