Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Η τεσσάρα του Παναθηναϊκού «αγχώνει» τον ΠΑΟΚ

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γράφει πως ο βασικός αντίπαλος του ΠΑΟΚ για την πρώτη θέση, ο Παναθηναϊκός, πέρασε με τόσο επιβλητικό τρόπο από την Τρίπολη.

Tο να φεύγεις με ισοπαλία από μια έδρα όπως το Περιστέρι δεν μπορεί να θεωρηθεί αποτυχία. Ειδικά από τη στιγμή που μιλάμε για την πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ.

Ωστόσο ο ΠΑΟΚ ίσως να και να μην μπορεί να τη χαρεί τόσο όσο θα έπρεπε από τη στιγμή που ο βασικός του αντίπαλος για την πρώτη θέση, ο Παναθηναϊκός, πέρασε με τόσο επιβλητικό τρόπο από την Τρίπολη.

Ο ΠΑΟΚ βαδίζει αγκομαχώντας. Το κάνει σχεδόν από το Καραϊσκάκη και μετά. Οχι γιατί δεν θέλει, αλλά απλά γιατί δεν μπορεί. Το τόσο κοντό ρόστερ ήταν δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα έβγαζε στην επιφάνεια τις αδυναμίες, οι οποίες γιγαντώνονται όταν τα περιθώρια αρχίζουν να ελαχιστοποιούνται.

Μια ομάδα, η οποία δεν θα είχε δείξει σημάδια κόπωσης από τα μισά της περιόδου, θα είχε ως στόχο ξεκάθαρο να φύγει με το «διπλό» από τον Ατρόμητο. Ομως για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος σου δίνει την εντύπωση ότι πηγαίνει ασθμαίνοντας σε κάθε ματς, ήταν επιτυχία. Θα μπορούσε μάλιστα αυτή η επιτυχία αποφυγής της ήττας σε μια τόσο δύσκολη έδρα, να δημιουργήσει αισιοδοξία για τη συνέχεια αν ο Παναθηναϊκός δεν πραγματοποιούσε τόσο αέρινο πέρασμα από την Τρίπολη επί του Αστέρα. Ακόμη και αν ο ΠΑΟΚ έπαιρνε τελικά τη νίκη στο πλασέ του Στέφανου Αθανασιάδη, οι εντυπώσεις ίσως να έγερναν ξανά την πλάστιγγα της ψυχολογίας υπέρ του Παναθηναϊκού.

Ο ΠΑΟΚ τακτικά δείχνει πολύ καλύτερος το τελευταίο διάστημα. Ξεκάθαρα αυτό οφείλεται στη δουλειά του Γεωργιάδη. Είναι όμως μια ομάδα, η οποία δεν έχει τις έξτρα λύσεις. Τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζουν σημαντικά γρανάζια της μηχανής του, δεν τους επιτρέπουν να ανεβάσουν στροφές την ώρα που η ομάδα το χρειάζεται περισσότερο. Οπως για παράδειγμα έγινε στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον Ατρόμητο. Αυτό δύσκολα θα το διαχειριστεί. Θα χρειαστεί την τύχη. Ειδικά στα δύο παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό, εκεί που πιστεύω ότι θα κριθεί η πρωτιά.

Ωστόσο επειδή μιλάμε για πλέι οφ και ακόμη πέντε παιχνίδια, οι ισορροπίες εύκολα αλλάζουν. Αρκεί μια πειστική εμφάνιση με τον Αστέρα στην Τούμπα για να πετύχει ο ΠΑΟΚ δύο στόχους. Να «τελειώσει» στον Αστέρα κάθε όνειρο έκπληξης για την πρώτη θέση, αλλά και να πάει στα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με καλή ψυχολογία. Το επόμενο ματς με τους Αρκάδες είναι ίσως πιο κρίσιμο απ' ό,τι ήταν αυτό με τον Ατρόμητο. Είναι αυτό που θα δώσει στο «Δικέφαλο του Βορρά» την ευκαιρία να καλύψει το μειονέκτημα ψυχολογίας από το εύρος της νίκης των «πράσινων» στην Τρίπολη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x