Ελλάδα Α2 / Β / Γ Εθνική

«Η υπέρβαση των Τρικάλων»

Ο κόουτς Γιάννης Τζήμας μίλησε στη SportDay για την άνοδο των Τρικάλων στην Α1.

Δίχως το πολύ μεγάλο μπάτζετ, αλλά με πολλή δουλειά, οργάνωση και μεράκι τα Τρίκαλα BC (πρώην Αίολος Τρικάλων) εξασφάλισαν την άνοδό τους στην Α1 για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Ο κόουτς Γιάννης Τζήμας, ο οποίος ανέλαβε την περσινή αγωνιστική σεζόν την ομάδα στη Β' Εθνική και με ρεκόρ 28-2 την ανέβασε στην Α2, μίλησε στην SportDay για την επιτυχία. «Αυτή η άνοδος δεν... υπάρχει. Κάναμε μεγάλη υπέρβαση. Ήταν τεράστια επιτυχία, δεν είχαμε πολλές επιλογές στο ρόστερ λόγω και του κανονισμού για το όριο ηλικίας, ενώ δεν μπορούσαμε να παίξουμε και φιλικά. Ωστόσο ήμασταν ζωντανοί και ως νεοφώτιστοι σιγά-σιγά είδαμε ότι μπορούμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω».

Όσο για τα κομβικά σημεία της σεζόν, είπε: «Αναμφίβολα η νίκη των 33 πόντων διαφορά (90-57) κόντρα στον Φιλαθλητικό για τη 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος ήταν αυτή που μας έδωσε την έξτρα ώθηση, ώστε να κάνουμε το άλμα κι όπως αποδείχθηκε στο φινάλε ήταν και καθοριστική καθώς στην τριπλή ισοβαθμία ήμασταν καλύτεροι. Σίγουρα και ο αγώνας δίχως αύριο απέναντι στη Νέα Κηφισιά (73-71) ήταν κομβικός και είχε απίστευτο σασπένς μετά την ανατροπή που κάναμε στα τελευταία λεπτά».

Ο Γιάννης Τζήμας ήταν αυτός που είχε ανεβάσει τον Α.Σ. Τρίκαλα 2000 τη σεζόν 2007-2008 στην Α1 μαζί με τους Κακλαμάνο, Χαρισμίδη, Φούντα, Λεπενιώτη, Τσούτσο και Κατσαρέ, παίκτες που είχε και φέτος υπό τις εντολές του. «Είχε τη δική του σημασία, καθώς τα παιδιά ήξεραν πώς να διαχειριστούν τις κρίσεις και τα προβλήματα ενώ δεν υπήρχε θέμα προσαρμογής», δήλωσε.

Παράλληλα στάθηκε στη βοήθεια του κόσμου. «Είχαμε πάνω από 500 διαρκείας και στο γήπεδο δεν έπεφτε καρφίτσα», τόνισε.

Πλέον ο πήχης ανεβαίνει με την άνοδο στην Α1. «Δεν χρειάζονται υπερβολές, αλλά απλά βήματα και οργάνωση σε όλους τους τομείς», σημείωσε.

Ο αρχηγός της ομάδας, Γιώργος Φούντας, μίλησε για την άνοδο. «Ηταν μια δύσκολη χρονιά. Είχαμε οικονομικά προβλήματα και δεν υπήρχαν τα εχέγγυα ώστε να έχουμε πρωταγωνιστικό ρόλο. Στόχος μας ήταν να κάνουμε μια αξιοπρεπή πορεία», ανέφερε ο 36χρονος γκαρντ και πρόσθεσε: «Είχαμε μερικά άτομα που έτρεχαν για να υπάρχουν έσοδα στην ομάδα και θα έλεγα ότι αυτό που μας κράτησε ήταν η αγάπη μας γι' αυτό που κάναμε, ενώ μεγάλο κίνητρο ήταν η παρουσία του κόσμου που μας στήριξε σε όλα τα παιχνίδια. Η μεγαλύτερη ανταμοιβή ήταν εκείνοι».

Όσον για την πορεία των Τρικάλων, ο Φούντας τόνισε: «Μετά τη νίκη κόντρα στη Νέα Κηφισιά εντός έδρας είδαμε ότι το νερό μπήκε στο... αυλάκι και μπορούσαμε την άνοδο. Ήταν ματς που θα μας μείνει χαραγμένο». Φυσικά αναφέρθηκε και στην επόμενη μέρα: «Αυτοί που θα κληθούν να βοηθήσουν οικονομικά θα έχουν πάρει τα μαθήματά τους από τον υποβιβασμό του Α.Σ. Τρίκαλα (σ.σ.: το 2009 από την Α1) και στόχος είναι να υπάρχει μια υγιής ομάδα και να προσελκύσει παιδιά».

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ B.C. ΣΤΗΝ Α1
Γιώργος Φούντας 35 1,84 γκαρντ
Γιώργος Λεπενιώτης 33 1,87 γκαρντ
Νίκος Τσούτσος 30 2,02 φόργουορντ
Γιάννης Παπαχρήστος 32 1,94 φόργουορντ
Σωτήρης Γκιουλέκας 33 2,01 φόργουορντ
Νίκος Κακλαμάνος 31 1,89 γκαρντ
Τάσος Χαρισμίδης 31 2,05 φόργουορντ
Βασίλης Αγγελακόπουλος 33 2,03 φόργουορντ
Θοδωρής Τσιλούλης 19 1,90 γκαρντ
Νίκος Κατσαρές 29 1,85 γκαρντ
Δημήτρης Ψύρρας 18 1,90 γκαρντ
Λεωνίδας Τριανταφύλλου 26 1,88 γκαρντ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x