Γενικά

Η ώρα της αλήθειας για Πιστόριους

Σήμερα αναμένεται η ανακοίνωση της ποινής που θα επιβληθεί στον Όσκαρ Πιστόριους για τη δολοφονία της Ρίβα Στίνκαμπ. Οι πιθανές τιμωρίες και η θέση των αδερφιών του παραολυμπιονίκη.

Λίγες ώρες απέμειναν για την ολοκλήρωση του σίριαλ του Όσκαρ Πιστόριους. Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί η ποινή που θα του επιβληθεί για τη δολοφονία της συντρόφου του, Ρίβα Στίνκαμπ. Το μοντέλο είχε πέσει νεκρό από το όπλο του παραολυμπιονίκη, ο οποίος είχε ισχυριστεί πως την πέρασε για διαρρήκτη, εκδοχή που όμως δεν φαίνεται να τον αθωώνει.

Ο Νοτιοαφρικανός αθλητής έχει κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και όχι εκ προθέσεως, ωστόσο όλα δείχνουν πως δεν θα αποφύγει τη φυλάκιση. Οι κατήγοροι έχουν ζητήσει την επιβολή δεκαετούς κάθειρξης το λιγότερο, ενώ η υπεράσπιση έχει ζητήσει να μη φυλακιστεί ο δράστης, αλλά να τιμωρηθεί με κοινωνική εργασία και κατ’ οίκον περιορισμό. Πάντως εκτιμήσεις αναφέρουν πως ο Πιστόριους θα τιμωρηθεί με φυλάκιση 10-15 ετών.

Τα αδέρφια του Πιστόριους, Έιμι και Καρλ, μίλησαν σε τηλεοπτικό σταθμό της Νοτίου Αφρικής για την πολύκροτη υπόθεση και πώς πέρασαν αυτούς τους 20 μήνες. «Είμαστε συντετριμμένοι, τόσο για τον αδερφό μου και την οικογένειά μας, όσο και φυσικά για την οικογένεια της Ρίβα. Είναι μια υπόθεση που ποτέ δεν θα κλείσει πραγματικά για κανέναν μας. Ο αδερφός μας θα το κουβαλά μέσα του για όλη την υπόλοιπη ζωή του. Δυστυχώς κάποιες αλήθειες διαστρεβλώθηκαν», δήλωσε η Έιμι Πιστόριους.

«Το δυσκολότερο για όλους μας ήταν όλα όσα αρνητικά κυκλοφορούσαν από τα ΜΜΕ και πώς όλα αυτά εισέβαλαν στις ζωές μας. Η μέρα της απόφασης θα είναι ακόμη μία δύσκολη μέρα για όλους μας. Είναι ένα μεγάλο βάρος που θα συνεχίσουμε να κουβαλάμε», είπε ο Καρλ Πιστόριους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x