Τένις

Ιβάνοβιτς και Αζαρένκα για Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Άνα Ιβάνοβιτς και η Βικτόρια Αζαρένκα μίλησαν στην ITF ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο, με την Σέρβα να θυμάται την απόσυρση της το 2008 από τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου.

Για την Άνα Ιβάνοβιτς οι Ολυμπιακοί Αγώνες σημαίνουν ο κόσμος. Θα είναι η δεύτερη συμμετοχή της Σέρβας, η οποία είχε αποσύρει τη συμμετοχή της από τους Ολυπιακούς το 2008 στο Πεκίνο, ενώ το 2012 στο Λονδίνο, έχασε από την Κιμ Κλάιστερς στον τρίτο γύρο.

«Θα ήθελα να εκπροσωπήσω τη χώρα μου και θα μου άρεσε πολύ να φέρω ένα μετάλλιο στη Σερβία, θα ήταν ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα», είπε η Ιβάνοβιτς.

Το 2008 σε ηλικία 19 ετών, η Ιβάνοβιτς αναγκάστηκε να αποσύρει τη συμμετοχή της από τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου και περιέγραψε εκείνη τη στιγμή ως «Η χειρότερη στιγμή στην καριέρα μου» και η απογοήτευση που ένιωσε, επειδή ήταν εκτός Πεκίνου και δεν προχώρησε μακριά στο Λονδίνο, ακόμα είναι στο μυαλό της.

«Το Πεκίνο ήταν μια πολύ σκληρή κατάσταση για μένα. Ήμουν No.1 στον κόσμο εκείνη την περίοδο και δεν μπορούσα να παίξω και μετά στο Λονδίνο, ήταν πάλι μια σκληρή κλήρωση. Ελπίζω να μπορέσω να παίξω καλά στο Ρίο και θα δω τι θα γίνει», είπε η πρωταθλήτρια του Roland Garros το 2008 Ιβάνοβιτς.

Η Σέρβα ρωτήθηκε αν θα είναι για εκείνη μόνο δουλειά, ή έχει σκοπό να παρακολουθήσει και άλλα Ολυμπιακά αθλήματα κατά την διάρκεια των Αγώνων,στην πρωτεύουσα του καρναβαλιού.

«Ναι φυσικά, αγαπώ τα σπορ, είπε η Σέρβα και συνέχισε: Είμαστε μια αθλητική χώρα και μεγαλώνοντας έβλεπα αθλήματα όλη την ώρα. Η καλύτερη μου φίλη είναι η Μιροσλάβα Ναϊντανόφσκι, η οποία είναι κολυμβήτρια, οπότε ελπίζω να μπορέσω να τη δω», απάντησε η Ιβάνοβιτς.

Η κατάσταση για την Βικτόρια Αζαρένκα, είναι τελείως διαφορετική, με την Λευκορωσίδα να έχει κερδίσει δύο μετάλλια
στους Ολυμπιακούς το 2012 στο Λονδίνο. Η άλλοτε No.1 κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στα μονά και το αργυρό στο διπλό μεικτό με τον Μαξ Μίρνι.

inner

Πριν τέσσερα χρόνια, η Αζαρένκα νίκησε την Μαρία Κιριλένκο στο All England Club και πήρε το χάλκινο μετάλλιο, «γράφοντας» ιστορία, αφού έγινε η πρώτη Λευκωροσίδα που παίρνει μετάλλιο στους Ολυμπιακούς στο τένις.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ITF, Η Αζαρένκα μίλησε για τις αναμνήσεις της απ’ τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου. Η Λευκορωσίδα, είπε ότι έπαιξε με στόχο να κερδίσει μετάλλια, «Είχαμε μεγάλη πίεση από την χώρα και την ομοσπονδία, όχι με άσχημο τρόπο, αλλά όλοι ήθελαν να πάμε καλά. Όταν πήγαμε στον τελικό, ήδη είχαμε εγγυημένα ένα μετάλλιο, αλλά δεν ήθελα το αργυρό, ήθελα το χρυσό».

Ήταν η δεύτερη συμμετοχή της Αζαρένκα, έχοντας ολοκληρώσει τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου το 2008 χωρίς μετάλλιο, αλλά έχοντας κερδίσει τον ένα από τους δύο τίτλους που έχει στο Αυστραλιανό Όπεν, νωρίτερα εκείνη τη χρονιά, έχοντας φτάσει στο No.1 για πρώτη φορά στην καριέρα της.

inner

Η Λευκορωσίδα παραδέχτηκε ότι ένιωθε ότι είχε πολλά να αποδείξει στο Λονδίνο.

«Υπήρχαν κάποιες προσδοκίες (από άλλους ανθρώπους), αλλά ειλικρινά ήθελα να αποδείξω ότι ναι, είμαι ικανή να το καταφέρω, γιατί δεν είχαμε ποτέ κάποιο μετάλλιο στην ιστορία στο τένις της Λευκορρωσίας. Αυτός ο τρόπος πίεσης ήταν εκεί και ήθελα πραγματικά να τον βγάλω», είπε η Αζαρένκα.

«Για την χώρα μας, νομίζω το χρυσό μετάλλιο, θα ήταν αυτό που είχε την περισσότερη σημασία, από τα κατορθώματα μου», δήλωσε η Αζαρένκα και πρόσθεσε: «Έχει τόση υπερηφάνεια για την χώρα μου».

Επιμέλεια: Εμμανουέλα Μαρινήτση

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x