Κύπελλο Ελλάδας

Ίβιτς και Τσιρίλο δείχνουν το δρόμο στον ΠΑΟΚ

Δύο παίκτες που πρωταγωνίστησαν στην πρόκριση του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού το 2011 στο Κύπελλο, ο Βλάνταν Ίβιτς και ο Μπρούνο Τσιρίλο, μιλούν για τη μάχη της Μεγάλης Τετάρτης.

Τα προημιτελικά του 2011 αποτελούν οδηγό για τα ημιτελικά του 2014 για τον ΠΑΟΚ, καθώς όπως και τότε στόχος είναι η πρόκριση επί του Ολυμπιακού. Δύο παίκτες που πρωταγωνίστησαν σε εκείνη την πρόκριση, ο Βλάνταν Ίβιτς και ο Μπρούνο Τσιρίλο, μίλησαν στα «Σπορ του Βορρά» για εκείνα τα παιχνίδια αλλά και τη ρεβάνς της Μεγάλης Τετάρτης.

«Είχαμε αναδειχθεί ισόπαλοι με τον Ολυμπιακό στα Καραϊσκάκη και παίξαμε στην Τούμπα χωρίς τον κόσμο μας. Καταφέραμε να προκριθούμε, αν και είναι δύσκολο να παίζεις χωρίς τους φιλάθλους. Πριν από τρία χρόνια, εκείνη η ομάδα του ΠΑΟΚ στην οποία συμμετείχα ήταν καλύτερη από τον Ολυμπιακό, θυμάμαι πως είχαμε τέσσερις νίκες, δύο ισοπαλίες και μόλις μια ήττα σε σύνολο επτά αγώνων», δήλωσε ο νυν προπονητής της ομάδας Νέων του ΠΑΟΚ. «Είχαμε πίστη και τα καταφέραμε. Το ίδιο πρέπει να κάνουν και αύριο οι παίκτες του ΠΑΟΚ. Ο Ολυμπιακός του 2011 ήταν πιο δυνατός σε σύγκριση με τον φετινό. Τότε έπαιζαν οι Μιραλάς, Τζεμπούρ, Μέλμπεργκ και ο Παπαδόπουλος που ήταν πιο νέος. Ο Ολυμπιακός δεν έχει τώρα αυτούς τους παίκτες. Πήραμε την πρόκριση γιατί ήμασταν καλύτεροι και εφαρμόσαμε στην πράξη το πλάνο του πολύ καλού προπονητή μας, του Μάκη Χάβου».

Όσο για το τι πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ για να προκριθεί, ο Ίβιτς ανέφερε: «Η ομάδα πρέπει να παλέψει και θα το κάνει, θα πω το εξής. Ο ΠΑΟΚ έχει μεγάλη ευκαιρία να προκριθεί στον τελικό. Όπως ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να περάσει αλλά την έχασε, έτσι και ο ΠΑΟΚ έχει τη μεγάλη ευκαιρία για να αποκλείσει τον αντίπαλο του και πιστεύω πως θα τα καταφέρει. Οτιδήποτε άλλο εκτός από την πρόκριση του ΠΑΟΚ στον τελικό του θα είναι αποτυχία. Αυτή είναι η άποψή μου. Αυτό πιστεύω. Εύχομαι όλα να κυλήσουν ομαλά, η ομάδα να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αγώνα, γιατί μπορεί και να έρθει φυσιολογικά η πρόκριση. Και ο κόσμος να βοηθήσει την ομάδα και να μην παρασυρθεί από τίποτα. Με τη σωστή στήριξη θα έρθει η πρόκριση».

Ο Μπρούνο Τσιρίλο είπε με τη σειρά του: «Σίγουρα πρέπει οι παίκτες του ΠΑΟΚ να είναι συγκεντρωμένοι. Δεν πρέπει να επηρεαστούν από όσα έγιναν στον πρώτο αγώνα στο Καραϊσκάκη. Είναι μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ να πάρει την πρόκριση και να περάσει στον τελικό, κάτι που είμαι βέβαιος, πως το θέλουν όλοι στην Τούμπα. Βλέπετε, αγωνίστηκα τρία χρόνια στον ΠΑΟΚ και έζησα πολύ έντονες συγκινήσεις που δεν πρόκειται να τις ξεχάσω. Ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει ΠΑΟΚ. Εφόσον όλοι οι παίκτες παραμείνουν συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι και στον τρόπο αντιμετώπισης του Ολυμπιακού, τότε θα έρθει η πρόκριση. Ξέρω πολύ καλά τι είδους παιχνίδι είναι το αυριανό. Όλοι όσοι βρεθούν στο γήπεδο, θα ζήσουν μία πολύ μεγάλη ατμόσφαιρα, όμως οι παίκτες πρέπει να μείνουν ανεπηρέαστοι από την ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ και να ξεχάσουν ό,τι έγινε στο Καραϊσκάκη».

Όσο για το τι πρέπει να προσέξει ο ΠΑΟΚ, ο αμυντικός της ΑΕΚ ανέφερε: «Ο Ολυμπιακός έχει ένα πολύ καλό γκρουπ. Δεν είναι μόνο ένας παίκτης που ξεχωρίζει. Όλη η ομάδα αποδίδει καλά. Βέβαια το τελευταίο διάστημα ο Ολυμπιακός δεν πατά καλά στα πόδια του και αυτό πρέπει να το αξιοποιήσουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ. Θα το επαναλάβω πως ο Ολυμπιακός διαθέτει ένα πολύ καλό γκρουπ και αυτό το παιχνίδι θα είναι ξεχωριστό. Έχω αγωνιστεί τρία χρόνια στον ΠΑΟΚ και κατά τη γνώμη μου, μπορεί να πετύχει ακόμη κι αυτό που ορισμένοι θεωρούν απίθανο να συμβεί. Δεν εννοώ πως θεωρώ απίθανη την πρόκριση του ΠΑΟΚ αύριο, απλά λέω ότι ο ΠΑΟΚ είναι ικανός για μεγάλα πράγματα. Και σίγουρα μπορεί να φθάσει στον τελικό. Πρέπει να είναι όλοι συγκεντρωμένοι. Ο ΠΑΟΚ έχει πολύ καλή ομάδα».

Τέλος, σχολίασε και τη διαιτησία στο πρώτο ματς: «Ο διαιτητής του πρώτου αγώνα έκανε τρομερά λάθη. Δεν μπορώ ακόμη να καταλάβω, πώς είναι δυνατόν από τη στιγμή που απέβαλε τον Στοχ, να μην είχε αποβάλει τους Φουστέρ και Βαλντές που έσπρωξαν με τον ίδιο τρόπο τον Αθανασιάδη. Έπρεπε να δώσει κίτρινη κάρτα σε κάθε παίκτη που έκανε παράβαση και όχι κόκκινη στον Στοχ και κίτρινη στον Φουστέρ. Ήταν αδικία».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x