Χάντμπολ

Ιδανική πρεμιέρα

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του EURO 2018 η Εθνική ομάδα χάντμπολ των ανδρών, επικρατώντας της Κύπρου 27-25 στην Πάτρα.

Η Εθνική ομάδα χάντμπολ των ανδρών νίκησε δύσκολα την Κύπρο 27-25 στο «Δημήτρης Τόφαλος» της Πάτρας, στο πλαίσιο της πρεμιέρας των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2018 και ξεκίνησε ιδανικά την προσπάθεια της να προκριθεί στα τελικά της διοργάνωσης.

Μεγάλος πρωταγωνιστής και πρώτος σκόρερ για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ήταν ο Βύρωνας Παπαδόπουλος με 10 γκολ.

Στην αρχή του ματς, η Ελλάδα ήταν εντυπωσιακή και, με σερί 5-0 προηγήθηκε 5-1, με τον Παπαδόπουλο να σημειώνει τα τέσσερα εξ αυτών των τερμάτων. Με εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας και όμορφα γκολ από τους Ευγγαλίδη, Τσάτσο, η Εθνική ξέφυγε με 11-4 στο 15', 14-7 στο 24', ενώ στο ημίχρονο ήταν μπροστά με +5 (16-11).

Στο δεύτερο μέρος, μάλιστα, η διαφορά πήγε και πάλι στο +7 (20-13) και όλα έδειχναν πως η Ελλάδα έλεγχε πλήρως τον αγώνα. Ωστόσο, οι Κύπριοι αντέδρασαν και, παίζοντας παθιασμένα και εκμεταλλευόμενοι τα λάθη της ελληνικής ομάδας, κατάφεραν να μειώσουν στο γκολ (23-22) οκτώ λεπτά πριν το φινάλε με επιμέρους σκορ 9-3 και το ματς έγινε ξανά ντέρμπι.

Ενάμιση λεπτό πριν το τέλος, ο Χρήστος Τσάτσος έκανε το 27-25, ο Τσακνής απέκρουσε το σουτ του Αργυρού στην επόμενη επίθεση και το σκορ δεν άλλαξε μέχρι τέλους.

Οι δύο ομάδες θα συναντηθούν ξανά την ερχόμενη Κυριακή στις 19:00 στη Λευκωσία για τη δεύτερη αγωνιστική.


Τα πεντάλεπτα: 2-1, 7-2, 11-4, 12-6, 14-8, 16-11 (ημχ), 18-12, 20-15, 22-17, 23-17, 23-21, 24-23, 27-25

ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Κρανάκης): Τσίλης, Γουργούμης, Κωστακίδης 1, Παλάσκας, Παπαδιονυσίου, Αραπακόπουλος, Μυλωνάς 1, Τσακνής, Χάλαρης 1, Μαστορογιάννης 2, Β. Παπαδόπουλος 10, Μαραγκός, Τσάτσος 5, Μάλλιος 2, Μπασμαλής 2, Ευαγγελίδης 3

ΚΥΠΡΟΣ (Γιάννης Αρβανίτης): Νούγκοβιτς, Κώστα 1, Νικηφόρου Γ. 5, Δημοσθένους 2, Αργυρού Ι. 8, Σοφοκλέους, Χριστοδούλου, Στυλιανού 1, Γεωργίου, Νικηφόρου Δ. 3, Ταρτίος, Αργυρού Χ. 1, Φιλίππου, Κυπριανού 4, Μίνα


Γιώργος Κρανάκης: «Το παιχνίδι ποιοτικά δεν μου άρεσε. Ήταν πολύ κακό και όχι διεθνούς επιπέδου. Ξεκινήσαμε καλά, αλλά οι επιλογές μας ήταν λάθος. Παίξαμε πολύ ατομικά και τα λάθη στην επίθεση κόστιζαν και στην άμυνα, διότι αποσπούσαν την αυτοσυγκέντρωση της ομάδας.

Δεν είχαμε καθόλου φαντασία και ομαδικότητα. Δίκαια νικήσαμε, αλλά δεν έπρεπε να φτάσουμε σε τέτοιο σημείο. Σίγουρα, υπήρχε και άγχος στην ομάδα, με πολλά νέα πρόσωπα και αυτό φάνηκε αρκετά στο δεύτερο ημίχρονο, όταν η Κύπρος πίεσε. Όταν έχεις έμπειρους παίκτες, δεν επηρεάζονται με τέτοιο τρόπο. Πρέπει να συνέλθουμε, να βελτιώσουμε την άμυνά μας και να συνεχίσουμε».

Βύρωνας Παπαδόπουλος: «Οντως, το παιχνίδι δεν κύλησε καλά για εμάς και ευτυχώς που δεν χάσαμε βαθμούς. Ευτυχώς που ξεκινήσαμε καλά στον αγώνα και πήραμε διαφορά. Αυτό το παιχνίδι θα είναι οδηγός για εμάς, ένα μάθημα για εμάς. Συγχαρητήρια στα παιδιά της Κύπρου για την προσπάθεια και την ψυχή που έδειξαν. Συγχαρητήρια και στα δικά μας παιδιά, που έπαιξαν για πρώτη φορά στην Εθνική. Ελπίζουμε ότι στην Κύπρο θα παρουσιάσουμε ένα πολύ καλύτερο πρόσωπο».

Γιάννης Αρβανίτης: "Για εμάς το πρώτο εικοσάλεπτο χάθηκε, δεν ήμασταν στην ταχύτητα που έπρεπε, η Ελλάδα είχε σοβαρή υπεροχή. Μετά το 20', μπήκαμε στον αγωνιστικό ρυθμό και ακολουθήσαμε το σκορ. Νομίζω ότι στο τέλος μπορούσαμε να διεκδικήσουμε κάτι παραπάνω βαθμολογικά. Έχουμε μπροστά μας ακόμη τρία παιχνίδια στον όμιλο και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο".

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x