Βόλεϊ

«Ίδρωσαν» αλλά τα κατάφεραν ΠΑΟΚ και Λαμία

Το τάι μπρέικ χρειάστηκαν ΠΑΟΚ και Λαμία για κάμψουν την αντίσταση της Κηφισιάς και της Παναχαϊκής, αντίστοιχα σε παιχνίδια για την τρίτη αγωνιστική της Α1 βόλεϊ των ανδρών.

ΠΑΟΚ και Λαμία πήραν εκτός έδρας νίκες κόντρα σε Κηφισιά και Παναχαϊκή, αντίστοιχα, έχασαν όμως έναν βαθμό καθώς χρειάστηκαν το τάι μπρέικ για να κάμψουν την αντίσταση των αντιπάλων τους.

Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη τόσο για τον «Δικέφαλο του Βορρά» όσο και για τους Φθιωτούς. Πρώτη απώλεια βαθμών για τον ΑΟΚ που μετρούσε δύο «καθαρές» νίκες.

ΠΑΟΚ-ΚΗΦΙΣΙΑ

Ο ΠΑΟΚ έσπασε το αήττητο και την έδρα της Κηφισιάς στο πρωτάθλημα της Α1 βόλεϊ των ανδρών. Μετά από συγκλονιστικό αγώνα με πολλές εναλλαγές στο σκορ οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν με 3-2 σετ σημειώνοντας την δεύτερη νίκη τους στο πρωτάθλημα και μάλιστα και αυτή εκτός έδρας.

Τα σετ: 2-3 (13-25, 25-18, 29-27, 20-25, 11-15)

ΑΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ (Κώστας Αρσενιάδης): Νικολάκης 5π. (1/2 επ, 2 άσσους, 2 μπλοκ), Σουλτανόπουλος 13 (5/9επ, 8 μπλοκ), Σοάρες 7 (6/18 επ, 1 μπλοκ), Πρωτοψάλτης 11 (9/18 επ, 1 άσσος, 1 μπλόκ, 63% υπ), Παπαγγελόπουλος 4 (3/5 επ, 1 μπλοκ), Γιοβάνοβιτς 31 (29/59 επ, 2 άσσους) / Ταμπουρατζής (λ. - 69% υπ), Μακ Άλμοντ 1 (1/1επ), Κόντος, Κούνας 2 (1/1 επ, 1 άσσος), Μουρούτης, Ρούσσης

ΠΑΟΚ (Στέλιος Καζάζης): Παντακίδης 11π(7/10 επ, 4 μπλοκ), Χαραλαμπίδης 7π(5/9 επ, 2 μπλοκ), Ποτόσνικ 15π(11/24 επ,1 άσσος, 3 μπλοκ), Μίλκοφ 12π (10/25, 1 άσσος, 1 μπλοκ), Ντάμποβιτς 2π( 2 μπλοκ), Τζελάτης 35π(30/50 επ, 5 μπλοκ) / Μπαμπαλιούτας (λ, 57% υπ), Πιπεργιάς, Νικηφορίδης 3π(2/8 επ, 1 άσσος), Παλεντζάς, Στίγγας.

Δηλώσεις

Στέλιος Καζάζης (προπονητής ΠΑΟΚ): «Αντιμετωπίσαμε μία ομάδα η οποία είναι πολύ δυνατή και σκληρή στην έδρα της, και με φοβερό πλεονέκτημα στην υποδοχή, κάτι που τους δίνει τη δυνατότητα να αναπτύσσονται πολύ καλά πάνω στο φιλέ. Η λογική μας στηρίχθηκε στον πασαδόρο τους. Πιέσαμε σε ένα συγκεκριμένο σημείο του γηπέδου ώστε να τον αναγκάσουμε να παίρνει την μπάλα από διάφορες γωνίες και κερδίζαμε στο μπλοκ. Ειδικά στο πρώτο σετ ήμασταν πολύ καλοί σε αυτό, με 9 μπλοκ. Στο δεύτερο σετ άρχισε να γίνεται μάχη και ήταν λογικό ότι θα αντιδρούσε η ομάδα της Κηφισιάς. Ένα απρόσμενο γεγονός αποσυντόνισε εντελώς την ομάδα, αλλά σήμερα πέρα από τη νίκη χαρήκαμε που γυρίσαμε το παιχνίδι. Ελπίζω για αυτό που έγινε να βρεθεί μία λύση γιατί η ομάδα έχει ανάγκη από ηρεμία. Η Κηφισιά είναι μια ομάδα η οποία τις τελευταίες 20 ημέρες έχει πετύχει σημαντικές νίκες. Δεν μπορούμε να ξεχνάμε ότι πέταξε τον Ολυμπιακό εκτός Λιγκ Καπ και κέρδισε τον Φοίνικα Σύρου, που έχει πολύ καλή ομάδα. Η Κηφισιά είναι μια ομάδα σκληρή με και έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία. Σήμερα τους κερδίσαμε σε πολύ δύσκολες συνθήκες και αυτό μας χαροποιεί περισσότερο».

Κώστας Αρσενιάδης (προπονητής ΑΟΚ): «Όταν χάνεις δε σου αρέσει. Θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει, αλλά χάσαμε στις λεπτομέρειες. Έπρεπε να χάσουμε, δεν ήμασταν τόσο καλοί. Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος και έκανε λιγότερα λάθη. Εμείς πληρώσαμε 3-4 πολύ σοβαρά λάθη που κάναμε στο πέμπτο σετ κι εκεί που ήμασταν έτοιμοι να πανηγυρίσουμε χάσαμε. Έτσι είναι όμως ο αθλητισμός, έχει πολύ δρόμο ακόμη. Το ότι μπήκαν οι οπαδοί στον αγωνιστικό χώρο θα μπορούσε να μας είχε επηρεάσει. Όταν μπήκαν ήμασταν ήδη 5-6 πόντους μπροστά αλλά η διαφορά χάθηκε. Μπορούσαμε χωρίς να παίξουμε πολύ καλά, αν δεν κάναμε κάποια κρίσιμα λάθη στο πέμπτο σετ , να παίρναμε κι άλλους πόντους. Ήμασταν μπροστά και κάναμε τέσσερα μαζεμένα λάθη, πράγμα που δεν το συνηθίζει η ομάδα μας. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα παιδιά και νομίζω ότι η ήττα δεν πρέπει να μας στενοχωρεί . Έχουμε κάνει μια πολύ καλή συγκομιδή πόντων σε έναν δύσκολο πρώτο γύρο. Εκεί που φτάσαμε θέλαμε τη νίκη. Θέλαμε άλλον έναν βαθμό αλλά και ο ένας είναι κάτι. Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος και του αξίζουν συγχαρητήρια για τη νίκη».


ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ-ΛΑΜΙΑ

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Ριζόπουλο που σημείωσε 11 άσσους (από τους 17 που πέτυχε συνολικά η ομάδα του) η Λαμία πέρασε νικηφόρα από την δύσκολη έδρα της Αγυάς νικώντας με 3-2 την Παναχαίκή σε ένα από τα ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής της Volleyleague ΟΠΑΠ.

H Λαμία αγωνίστηκε χωρίς τον Χρήστο Κιόση ενώ στο 1ο σετ σε μία πτώση τραυματίστηκε στο χέρι και ο Ολλανδός Όλιεμαν και δόθηκε εντολή να μην λαμβάνει επιθέσεις. Πρωταγωνιστής για άλλη μία φορά εκ μέρους της Παναχαϊκής ήταν ο Νίκος Ρουμελιώτης που σήκωσε την ομάδα του στις πλάτες του.

Τα σετ: 2-3 (25-23, 19-25, 23-25, 25-22, 09-15)

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Άρης Αγγελόπουλος): Ντόνας 12π(9/13 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ), Ραντούνοβιτς 12π(11/18 επ, 1 άσσος), Αγγελόπουλος 1π (0/1 επ, 1 μπλοκ), Ρουμελιώτης Νίκος 28π(26/46 επ, 2 άσσους), Ρουμελιώτης Παναγιώτης 13π(8/12 επ, 1 άσσος, 4 μπλοκ), Βλαχοστάθης 8π(5/10 επ, 3 μπλοκ) / Ρουμελιώτης Μένιος (46% υπ), Χριστιάς, Μουρτζής, Μαυραγάνης, Βασιλάκος 2π(0/1 επ, 2 μπλοκ, 100% υπ), Πεφανής (80% υπ).

ΓΣ ΛΑΜΙΑ (Γιώργος Γιάτσης): Πέττυ 16π (16/27 επ), Λαβάγια 16π (7/9 επ, 4 άσσους, 5 μπλοκ), Ολίεμαν 12π(10/26 επ, 2 άσσους), Δημητριάδης 1π(0/1 επ, 1 μπλοκ), Καββαδάς 6π(3/10 επ, 3 μπλοκ), Ριζόπουλος 26π(13/22 επ, 11 άσους, 2 μπλοκ) /Εφραιμίδης (λ, 68% υπ), Καραγάτσος, Αντωνακάκης, Καρβουνής, Μητρόπουλος, Κουκουλής (λ)

Δηλώσεις

Γιώργος Γιάτσης (προπονητής Λαμίας): «Οι βαθμοί που κερδίσαμε είναι πολύ σημαντικοί. Παίξαμε πολύ καλά στο σέρβις έχοντας έναν εκπληκτικό Ριζόπουλο. Παράλληλα κερδίσαμε και τον Πετί που έκανε και αυτός πολύ καλό παιχνίδι και σιγά-σιγά προσαρμόζεται στην ελληνική πραγματικότητα. Συνολικά παίξαμε καλά σε μια δύσκολη έδρα και με τον Νίκο Ρουμελιώτη να παίζει σαν να είναι 25 χρονών. Αν συνεχίσει έτσι να βοηθά τόσο πολύ την ομάδα του, πιστεύω ότι η Παναχαϊκή δεν θα έχει πρόβλημα να πετύχει τον στόχο της παραμονής της. Οσον αφορά την δική μου ομάδα με τα τόσα προβλήματα τραυματισμών που είχαμε τις προηγούμενες μέρες, αλλά και το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στη διάρκεια του αγώνα με τον Ολίεμαν να μην νιώθει τόσο καλά έπειτα από μια άσχημη πτώση, οι δύο βαθμοί που πήραμε είναι κάτι πολύ περισσότερο και η νίκη μας μεγάλη υπόθεση».

Αρης Αγγελόπουλος (προπονητής της Παναχαϊκής): «Θα μπορούσαμε να είχαμε νικήσει αφού το παιχνίδι στο τάι-μπρέικ ήταν κοντά και σε εμάς και στην Λαμία. Προσπαθήσαμε, παλέψαμε αλλά μας κόστισαν τα λάθη. Πιστεύω ότι το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο. Η Λαμία μας πίεσε πολύ με το σέρβις, βρέθηκε σε μέρα ένας παίκτης, εμείς δεν βρεθήκαμε σε καλή μέρα. Ανακάμψαμε, φέραμε το παιχνίδι στα ίσια και θα μπορούσαμε να το κερδίσουμε. Αυτή η ήττα σημαίνει ότι θα πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο και να βελτιωθούμε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x