Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Δεύτερη δύναμη του ΝΒΑ στο Ρίο η Ισπανία

Τους περισσότερους παίκτες του ΝΒΑ διαθέτει η Ισπανία στους Ολυμπιακούς Αγώνες, από κάθε άλλη ομάδα, εξαιρουμένων των Η.Π.Α.

Διακαώς επιθυμεί η Ισπανία τον εκθρονισμό των Αμερικανών παικτών στους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι έχουν «συμβόλαιο» με το χρυσό μετάλλιο.

Οι «φούριας ρόχας» θεωρούνται οι μόνοι που μπορούν να κοντράρουν την εθνική των Η.Π.Α. στο μεγάλο γεγονός του καλοκαιριού, καθώς διαθέτουν τους περισσότερους ΝΒΑερς στο ρόστερ τους, από οποιαδήποτε άλλη ομάδα που βρίσκεται τώρα στο Ρίο.

Συγκεκριμένα, οι Ισπανοί έχουν 10 παίκτες στο δυναμικό τους που είναι ακόμα ή έχουν περάσει από το κορυφαίο πρωτάθλημα στον κόσμο. Ακολουθούν οι Αυστραλία, Γαλλία και Βραζιλία, που διαθέτουν από 5 αθλητές έκαστη, η Αργεντινή με 4, ενώ η Κίνα κι η Βενεζουέλα δε διαθέτουν κανένα ταλέντο από το ΝΒΑ.

Για τον πρώην παίκτη των Μέμφις Γκρίζλις, Χουάν Κάρλος Ναβάρο, αυτή είναι η πέμπτη του παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ για τους Ρούντι Φερνάντεθ (Μπλέιζερς, Νάγκετς), Χοσέ Καλδερόν (Λέικερς) και Πάουλ Γκασόλ (Σπερς), είναι η τέταρτη συνεχόμενη συμμετοχή τους.

Οι υπόλοιποι Ισπανοί που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο ΝΒΑ είναι οι: Άλεξ Αμπρίνεζ (Οκλαχόμα Σίτι), Γκιγιέρμο Ερνανγκόμεθ (Νικς), Νίκολα Μίροτιτς (Σικάγο Μπουλς), Ρίκι Ρούμπιο (Μινεσότα Τίμπεργουλβς) και Σέρχιο Ροντρίγκεθ (Σίξερς).

Συνολικά, 34 ΝΒΑερς βρίσκονται στα ρόστερ των αντιπάλων ομάδων της Αμερικής στο Ρίο, πέντε παραπάνω από το 2012 στο Λονδίνο, γεγονός που αποτελεί ρεκόρ.

Ο Πάου Γκασόλ δήλωσε για μια ενδεχόμενη κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, κόντρα στις Η.Π.Α.: «Θα σήμαινε τα πάντα αυτό για εμάς! Είναι πολύ δύσκολο, σχεδόν ακατόρθωτο, και γι' αυτό ακριβώς θα σήμαινε τα πάντα! Πρέπει να κάνουμε πολλά πράγματα σωστά. Πρέπει να δουλέψουμε για να νικήσουμε πρώτα σπουδαίες ομάδες και να φτάσουμε εκεί. Οπότε πρέπει να ωριμάσουμε, όσο το τουρνουά θα προχωράει».

Από τη μεριά του, ο Νίκολα Μίροτιτς συμπλήρωσε για την Team USA: «Έχουν μια ομάδα από σούπερσταρς. Ο καθένας μπορεί να σκοράρει από 20 πόντους! Αλλά ποτέ δεν ξέρεις... Τα πάντα είναι πιθανά. Είναι πολύ νωρίς για να σκεφτόμαστε τον τελικό. Πρέπει πρώτα να επικεντρωθούμε στον όμιλο».

Ωστόσο, η Ισπανία πρέπει να ξεπεράσει πρώτα τα εμπόδια των Κροατία, Αργεντινή, Νιγηρία, Βραζιλία και Λιθουανία, που βρίσκονται στο Β' όμιλο, για να βρεθεί αντιμέτωπη με την Η.Π.Α. των μεγάλων αστέρων.

Επιμέλεια: Κάτια Πετροπούλου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x