Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Ηλεκτρονικά παιχνίδια στους Ολυμπιακούς Αγώνες;

Παίζετε Pro; Call of Duty; Warcraft; Ε, τότε, ίσως γίνετε… Ολυμπιονίκης!

Ήταν να μην αναγνωριστούν ως αθλητική δραστηριότητα!

Από τον Νοέμβριο, όταν και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έκανε ακριβώς αυτό με τα esports, την αγωνιστική, δηλαδή, πλευρά των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, τα σενάρια πως θα «μπουν» στους Ολυμπιακούς Αγώνες δίνουν και παίρνουν…

Τώρα, όμως… φούντωσαν!

Η Διεθνής Ομοσπονδία Ηλεκτρονικών Αθλημάτων (IeSF), λοιπόν, ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε «προχωρημένες συνομιλίες» με τους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι, προκειμένου τα esports αυτά να συμπεριληφθούν ως άθλημα επίδειξης στο κορυφαίο αθλητικό ραντεβού του πλανήτη!

«Δεν θα είναι δυνατόν να είναι επίσημο άθλημα, αλλά μπορεί να είναι ένα άθλημα επίδειξης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της IeSF, Λεοπόλντ Τσουνγκ.

Τα esports, σκεφτείτε, έχουν συγκεντρώσει σε χρόνο… ρεκόρ περίπου 250 εκατομμύρια παίκτες σε όλον τον κόσμο, περισσότερους από αρκετές παραδοσιακές ολυμπιακές αθλητικές ομοσπονδίες, σε μια αυξανόμενη αγορά αξίας ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων ετησίως!

«Η τοπική Ολυμπιακή Οργανωτική Επιτροπή και η πόλη (Παρίσι) υποστηρίζουν αυτό το κίνημα, οπότε αυτό θα είναι ένα πολύ ισχυρό μήνυμα προς τη ΔΟΕ ότι τα esports θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν ως άθλημα επίδειξης στη διοργάνωση του 2024» πρόσθεσε ο Τσουνγκ.

Τα esports θα είναι ένα από τα επίσημα αγωνίσματα στους Ασιατικούς Aγώνες του 2022, ενώ πρόκειται να παρουσιαστούν ως μια εκδήλωση επίδειξης στους φετινούς Ασιατικούς Αγώνες της Τζακάρτα, πριν το ντεμπούτο τους ως επίσημο άθλημα, τέσσερα χρόνια αργότερα, στο Χανγκζού της Κίνας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x