Επικαιρότητα

Ηλικιωμένος ο εμπρηστής που έκαψε 4.000 στρέμματα στην Κρήτη!

Εντοπίστηκε ο υπαίτιος της πυρκαγιάς στην περιοχή των Μαλλών και πρόκειται για έναν αρκετά ηλικιωμένο άνδρα.

Σε πολύ σύντομο χρόνο αναμένεται να καταλήξει η προανάκριση που διενεργεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία, έχοντας εντοπίσει τον υπαίτιο της μεγάλης και καταστροφικής πυρκαϊάς, που ξέσπασε πριν από ένα δεκαήμερο στην ορεινή περιοχή Μαλών, αποτεφρώνοντας συνολικά 4.000 στρέμματα. Κάηκαν 2.000 στρέμματα παρθένου δάσους, 1.000 στρέμματα δασικής έκτασης και από 500 στρέμματα γεωργικής και χορτολιβαδικής έκτασης. Κάηκαν μελίσσια και μερικές εκατοντάδες στρέμματα ελαιώνων, ενώ τα καμένα δημοτικά κεντρικά δίχτυα άρδευσης διατομής 3 ιντσών ξεπερνούν τα 6 χιλιόμετρα και τα δευτερεύοντα, διατομής 2,5 ιντσών, ξεπερνούν το ένα χιλιόμετρο!

Μιλώντας χθες στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Διοικητής της Π.Υ. Αγίου Νικολάου Μιχ. Βασιλάκης επιβεβαίωσε ότι η προανάκριση που βρίσκεται σε εξέλιξη επαληθεύει τις αρχικές εκτιμήσεις περί εμπρησμού. Μάλιστα διευκρίνισε ότι το άτομο στο οποίο το Ανακριτικό Τμήμα εστιάζει την έρευνα, είναι αρκετά ηλικιωμένο και προέρχεται εκτός περιφερείας Ιεράπετρας, σημειώνοντας ότι είναι από την ευρύτερη περιοχή Κρούστα – Κριτσάς.

Η φωτιά συνδέεται με τη διαχείριση των βοσκοτόπων της περιοχής και ουδεμία διασύνδεση είχε με το δάσος του Σελάκανου, είπε ο κ. Βασιλάκης, σημειώνοντας ότι ο κύριος ύποπτος του εμπρησμού αστόχησε ως προς τις προβλέψεις του για τη φορά του ανέμου. Έτσι, η φωτιά οδηγήθηκε αλλού και ξέφυγε εντελώς από κάθε έλεγχο λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων.

Πηγή: Anatolh.com

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x